In deze video zie je hoe een olifant zijn frustraties bot viert op de auto van een toerist in het natuurpark Khao Yai.

Het is het zoveelste incident met wilde olifanten. Al eerder werden er de afgelopen maanden auto’s beschadigd. Ongeveer een week terug viel een olifant de auto van een toeterende toerist aan.

Volgens de dierenarts van het park, Patarapol Maneeorn, gebeurt het zelden dat deze Jumbo’s bewust auto’s aanvallen. Het is aannemelijk dat het mannetje op zoek is naar een vrouwtje om te paren. Als dat niet lukt raakt het best gestresst.

Het is belangrijk dat automobilisten niet toeteren naar de olifanten en voldoende afstand houden van elkaar zodat ze gemakkelijk weg kunnen rijden als dat noodzakelijk is.

Video: Hitsige olifant molesteert auto in Khao Yai National Park

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/YLpfNN_FDus[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hitsige olifant molesteert auto in Khao Yai National Park (video)”

  1. roja zegt op

    Ik zie geen enkele frustratie bij deze olifant . Wat ik wel zie is dat de olifant de auto als een object ziet . Niets meer en niets minder . Dit is een Nationaal Park !!! Wat willen we eigenlijk ???? Dat olifante zich aan ons aan passen ???? Wij – die hun leefgebeid – al tot een minium hebben beperkt ??? Laat een olifant olifant zijn en als je een Nationaal Park – waar dan ook in de wereld – pas je aan aan de dieren . Je kan nu eenmaal niet verwachten dat ze zich aan jou aanpassen . Waarom reed de auto niet LANGZAAM even terug ?? Ik ben het dan ook niet eens met de uitleg van dit artikel . Zelf ben ik jaren lang in Afrika voor medische humanitaire hulp geweest – net als ik nu doe in Azië – en ik heb geleerd dat je je moet aanpassen . De dieren blijven dieren en het worden nu eenmaal niet voor niets WILDE dieren genoemd .

  2. Beika zegt op

    Ben het met Roja eens….de olifant gedraagt zich nieuwsgierig naar de auto toe, en ze hadden makkelijk door kunnen rijden, of inderdaad draaien en weer terug rijden!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website