Film Owen Wilson verboden in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
11 augustus 2015

‘No Escape’, de nieuwste film met Owen Wilson, mag niet worden vertoond in Thailand, waar de film nota bene is opgenomen. De Thaise overheid bekeek de film en verbood deze, zo schrijft The New York Post.

De film ‘No Escape’ gaat over een Amerikaanse familie die op de vlucht slaat na een staatsgreep in een niet nader geïdentificeerd Zuidoost-Aziatisch land en verschijnt over een paar weken in Azië. De film mocht in Thailand opgenomen worden onder voorwaarde dat niet op zou vallen dat in Thailand was gedraaid.

Daarvoor zijn voorzorgsmaatregelen genomen, zo werden borden die in beeld kwamen op z’n kop gedraaid. Desondanks besloten Thaise autoriteiten nadat ze de film gezien hadden dat ‘No Escape’ niet in Thailand vertoond mag worden. Het is onduidelijke waarom niet.

15 reacties op “Film Owen Wilson verboden in Thailand”

 1. koos zegt op

  Volgens de thaise krant is deze film niet verboden.
  Daarom lijkt het weer op een verhaal uit de duim gezogen door een journalist.
  Thailand is juist blij met filmmakers, ze brengen veel geld binnen.

  • Jan van Velthoven zegt op

   Volgens de Thaise Bangkok Post van 11 augustus 2015, is vertoning van deze film wel toegestaan:
   ” One of the most recent movies shot in Thailand was No Escape, an action film starring Owen Wilson, Pierce Brosnan and Lake Well shot partially in Chiang Mai at the end of 2013.
   Despite rumours that the film was banned by Thailand’s military government because it depicts a coup in a Southeast Asian country, the Culture Ministry on Monday confirmed the film was approved by censors on July 28 and will open as planned on Sept 10.” We zullen zien.

 2. Roy zegt op

  Na de trailer bekeken te hebben begrijp ik dat deze in Thailand verboden is.

  https://www.youtube.com/watch?v=DOjj07EuO50

  Waarschijnlijk zal deze trailer ook helaas geblokkeerd zijn om te kijken in Thailand.

  • Koos zegt op

   De regering ziet hier echt geen bedreiging in.
   Zoals je mischien weet zijn er geen gewonden gevallen bij de staatgreep.
   Dus is de trailer en volgende maand de film gewoon te zien.
   Of er moet protesten komen dan is het gauw over.

  • Fransamsterdam zegt op

   De trailer is in Thailand in ieder geval niet geblokkeerd.

 3. Sjaak S zegt op

  Dus meteen maar downloaden zodra hij beschikbaar is… 🙂

  • jasper zegt op

   Is beschikbaar.

 4. Wim van der Vloet zegt op

  Zojuist de trailer bekeken.

  Zohooooo…. Dat zal wel heel wat stof doen gaan opwaaien hier. Als deze film wel in de Thaise bioscopen wel vertoond mag gaan worden, dan vind ik dat de huidige bewindvoerders het niet aan lef en vertrouwen ontbreekt.

  Wim

  • kjay zegt op

   Lef en vertrouwen? Ben ik blij dat we in een vrije democratie leven en mogen zeggen en schrijven wat we willen binnen de regels. Je zal maar in een land wonen waar je dit alles accepteerd! Vind ik veel schrijnender om dan je ogen te sluiten

   • Willem van der Vloet zegt op

    Beste kjay,

    Thailand is een totaal andere cultuur dan die van “het westen” en kent ook een andere vorm van democratie, of welke naam men een een land, bestuurd via verkiezingen, ook mag noemen. Democratie is zelfs in Europa per land heel verschillend en zo’n democratie wordt ook daar enorm gemanipuleerd en zelfs gecensureerd. Dat valt echt goed op als je hier in Thailand het Aziatische nieuws leest en ziet en dat dan kan vergelijken met het nieuws van o.a. de Nederlandse staatsomroep NOS en andere massamedia. Zeker ook zeer gekleurd weergegeven als het b.v. Thailand betreft. (Of actueel nu, Rusland)

    Zeker is er hier in Thailand censuur. Ook zelfcensuur om niet in de problemen te komen. Maar het is niet correct om te stellen dat dit slechte feit WEL in Thailand voorkomt en NIET in b.v. Nederland.

    Lang hier wonende stel ik dat de vorm van bestuur zoals ik die erg lang heb meegemaakt een schijndemocratie was, welke wel werd omarmt door “het westen”. Maar een aantal groepen vonden het ten slotte wel genoeg. Men ging heel normaal hervormingen afdwingen, wat bij een evoluerend land hoort. Dat liep wel uit op geweld en verstoring van openbare orde en economie, waarna de militairen in ieder geval er voor hebben gezorgd dat er weer rust in de tent is en het hervormingsproces kan worden voortgezet zonder geweld.

    We weten uiteraard niet hoe goed of slecht dat zich gaat ontwikkelen. Maar ik ben echt van mening dat het toestaan van vertoning van deze film in Thailand van veel meer lef en vertrouwen spreekt dan bv. mag blijken uit de brief zoals die te lezen is in bijgevoegde link en vindt derhalve dat jouw opmerking over Thailand niet helemaal correct is.

    Hartelijke groeten,

    Wim

 5. Rick zegt op

  Typisch Thai wel het geld van de filmmakers willen, de teksten op de borden in het Khmer ( Cambodjaans laten zetten lekker sportief ondanks dat de film in Thailand is opgenomen. En hem vervolgens voor de eigen bevolking verbieden geeft toch maar weer mooi aan hoe ziek de huidige machthebbers zijn met de nadruk op machthebbers en niet een regering.

 6. Serge zegt op

  In de film zitten geen directe en/of moedwillige verwijzingen naar Thailand. Men heeft gepoogd die te vermijden (in de trailer althans)
  De lezers van Thailandblog merken natuurlijk meteen waar dit is opgenomen; voor de doorsnee kijker is dit EEN land in Azie (dat politiek onstabiel blijkt te zijn).

  Op zich niks mis mee; deze praktijk is gemeengoed in de filmindustrie en het is ten slotte fictie.
  (Apocalypse Now, een film epos over de Vietnamoorlog, is opgenomen in Thailand/Laos omdat dit toen (1979) nog veel te gevoelig lag in Vietnam. Men doet je geloven dat alles zich afspeelt in Vietnam en Saigon ipv Laos en Bangkok.)

  Dat de opschriften in het Khmer werden gezet (ondersteboven weliswaar) is wel frappant maar ook hier weer: hoeveel kijkers gaan dit opmerken? Voor de azie kenners komt dit over als afschuiverij.

  Maar goed, Thailand diende als decor, en het lokt niet meteen extra toeristen wanneer de kijkers bepaalde facetten herkennen en gaan linken aan het overigens prachtige land. Overduidelijk niet denkbaar in het huidige Thailand ondanks z’n militaire junta; hopelijk stapelt de vakantieganger geen vooroordelen op – er zijn wel meer geweldige vakantiebestemmingen die volkomen onterecht worden gemeden omwille van een bepaald negatief imago. Raak je niet zomaar van af.
  Je zou het hypocriet kunnen noemen $$ te innen voor de opnamerechten en vervolgens de film te verbieden in de eigen filmzalen. Voor de Thai moet deze prent vast en zeker schokkend overkomen.

  Ik zou persoonlijk veel liever “The Last Executioner” zien, maar deze is (nog) niet uitgebracht in Europa.
  Deze is gebaseerd op waar gebeurde feiten. En best ook hard.

 7. Eugenio zegt op

  Beste Serge,
  Ik wilde toch even opmerken dat: “Apocalypse Now” evenals een andere zeer kritische film over Vietnam: “Platoon” in Luzon op de Filippijnen is opgenomen. In Thailand helaas zeker niet.

  http://www.movie-locations.com/movies/a/apocalypse.html

  • Serge zegt op

   I stand corrected. Ik verwarde Apocalypse met “The Deer Hunter”, een ander Vietman ikoon. Deze werd wel deels in Thailand/Bangkok geschoten.

   http://www.movie-locations.com/movies/d/deerhunter.html#.VcsP-XjZjG4

 8. colin de jong zegt op

  de Thaise regeringen zijn uiterst kritisch over buitenlandse films, zo heb ik ook vernomen van Steven Seagal vorige maand, die ik heb geinterviewd tijdens een dinner. Hij had een film gemaakt 5 jaar geleden in Bangkok, waar een bekende actrice haar ene borstnippel bloot gaf, en hierdoor werd de film destijds verboden. Nu heetft Steven hiervan geleerd in zijn film Asian Connection die eind van dit jaar uitkomt, en waar er geen plaats was voor sexscenes. Beetje hypocriet voor Thaise begrippen, waar prostitutie is verboden,maar overal oogluikend wordt toegestaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website