Afgelopen donderdag vond er een crematieplechtigheid plaats in Wat Banglamung in Pattaya, die aanvankelijk op de gebruikelijke wijze verliep. Aan het eind van de plechtigheid werd de kist met de overledene de oven ingeschoven en de crematie nam een aanvang.

Kort na het begin leek er een hapering in de verhitting in de brandkamer zijn te ontstaan, waardoor de crematie werd belemmerd. Twee personeelsleden, die met de crematie belast waren, openden de deur van de brandkamer voor een inspectie, maar werden verrast door een hierdoor ontstane explosie.

Beide mannen liepen ernstige brandwonden op en er werd eerste hulp verleend door medewerkers van de Sawang Boriboon Rescue Foundation, die snel gealarmeerd was. De slachtoffers, van wie één in door verbrandingen over het hele lichaam kritische toestand, werden in allerijl naar een naburig hospitaal vervoerd.

De aanwezigen vlogen na de explosie alle kanten op om zich in veiligheid te stellen, maar hoewel brandend hout, cement en stenen in het rond vlogen, werd niemand verder verwond.

Ambtenaren van de Police Technical Affairs Division onderzoeken nu wat de oorzaak is geweest van deze explosie, waarbij een gaslek tot de mogelijkheden behoort.

Wat op een routine crematieplechtigheid leek mondde uit een voor alle aanwezigen zeer gedenkwaardige dag.

Bron: https://www.nationthailand.com/news/30391838

5 reacties op “Explosie in crematorium in Pattaya”

 1. Diny maas zegt op

  Verschrikkelijk dit, heel veel sterkte

 2. ruud zegt op

  Ik neem aan, dat de explosie ontstond, doordat er zuursof bij het hete gasmengsel kwam, toen de deur open ging.
  Waarschijnlijk hebben de personeelsleden die de oven bedienden geen goede training gekregen en gewoon de deur van de oven open gemaakt, zonder de oven uit te schakelen en het gas af te zuigen.

 3. joskeshake zegt op

  Er heeft ook ergens een foto de ronde gedaan dat het de wens was van de overledene van verbrand te worden met enige van zijn profesionele bezittingen/of iets met plastiek zakken die je zag op overledene zijn lichaam gebonden, misschien dat daar iets verkeerd in zat ?

 4. l.lagemaat zegt op

  Bij een andere Wat is een inzamelingsactie gestart omdat de filters oud waren en niet meer voldoende werkten.
  Veel omwonenden klaagden over de stankoverlast bij elke crematie.

 5. TheoB zegt op

  Heel betreurenswaardig.
  Het eerste waar ik aan dacht was dat er geen lucht in de oven kon komen. Misschien omdat de luchttoevoer verstopt was of, waarschijnlijker, dat de schoorsteen verstopt was (door dichtgeslibde filters).
  Hopelijk is dit ongelukkige voorval voor alle crematoria een waarschuwing die ter harte genomen wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website