In het AD valt te lezen dat positiviteitsgoeroe Emile Ratelband (68) is in Thailand bekeerd tot het boeddhisme. Hij gaat voortaan kaal door het leven zo laat hij weten aan de krant weten en volt zich nu een ander mens dankzij een bijzondere meditatietechniek die hij heeft aangeleerd.  

Volgens hem is hij door de hoofdmonnik gecertificeerd om de speciale meditatietechniek ook in Europa te introduceren en wat hij ook gaat doen.

Lees het artikel en bekijk de foto’s hier: www.ad.nl/show/boeddha-ratelband-tsjakka-is-voorbij~a938c57d/

No votes yet.
Please wait...

39 reacties op “Emile Ratelband bekeert zich tot het Boeddhisme in Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Lekker belangrijk. Nogal een publiciteitsgeil mannetje. En heeft volgens mij het narcisme uitgevonden.

 2. Bert zegt op

  Komen we nooit meer van die vent af.

 3. joy zegt op

  En waar gaat die vriend van hem dan deze meditatietechniek introduceren? Niet in Europa, want daar heeft Emile het ‘alleenrecht’.
  Tevens komt bij mij de vraag op hoelang hij dan wel monnik blijft, alleen voor 3 weken en dan terug naar zijn oude leven? Of heeft hij al zijn aardse bezittingen opgegeven?
  Kortom even afwachten dus of het gemeend is of een publiciteitsstunt.

  Tsjakka ehh Groet Joy.

  • Walter zegt op

   Nu hij de belofte van soberheid heeft afgelegd hoeft Peter Jan Rens die 6.000,00 Euro ook niet meer terug te betalen. En ik ken Emile niet maar “alleenrecht” op meditatietechniek is net zo min te geloven dan die Ratelband

 4. frans zegt op

  Zou tjakka nog een thaise betekenis hebben? (tingtong misschien)

 5. Anja zegt op

  Tsja je schrijft het al; hij mag de meditatietechniek in Europa introduceren!
  Je moet toch wat verzinnen om nog aan de bak te komen!
  Het gaat allemaal om geld!

  • Peter V. zegt op

   Dan is het inderdaad de Thaise variant 🙂

 6. Yvonne zegt op

  Laat hem lekker in Thailand blijven, zijn wij van die malloot af

 7. peter zegt op

  Publiciteit opzoeken voor persoonlijk gewin
  Typisch ratelband
  Ergelijk mannetje

 8. Tom Ladendorff zegt op

  Hij moet weer opvallen en gebruikt daar nu of beter gezegd misbruikt daarvoor het Budisme

 9. l.lagemaat zegt op

  De speciale meditatietechniek in Europa te introduceren en wat hij ook gaat doen: Chakka !

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

 10. Leo Th. zegt op

  Misschien was hij wel geïnspireerd door Peter Jan Rens, een vroegere vriend van hem maar van wie die nu nog geld schijnt te krijgen. Had ook zijn geluk in Thailand gezocht maar dat liep uiteindelijk op niets uit. En natuurlijk heeft Khun Peter gelijk om Ratelband als publiciteitsgeil te benoemen. Gaat er waarschijnlijk om dat hij in Nederland goede sier kan maken met zijn ‘bijzondere meditatietechniek’ en daardoor weer even aandacht genereert. Denk echt niet dat hij vanuit de boeddhistische gedachten de gelofte van armoede en afstand van zijn aardse bezittingen doet maar dat zijn doel juist het vergaren van meer rijkdom is. Ach, hij gaat zijn gang maar en er zijn zoekende mensen, die hij van alles op de mouw kan spelden, zat op onze aardkloot.

 11. Fransamsterdam zegt op

  Zozo. Ik vrees dat de bekeerling uitsluitend in Thailand bedelend om voedsel door het leven zal gaan en dat hij, eenmaal weer in Nederland, de nieuw – in twee weken – aangeleerde meditatietechniek volgens bekend westers kapitalistisch model zal gaan exploiteren/uitmelken teneinde zo snel mogelijk de zakken te vullen.
  Het AD heeft kennelijk al gratis zendtijd ter beschikking gesteld, wat diep betreurd moet worden.

 12. Victor Kwakman zegt op

  Het eerste wat ik dacht toen ik dit nieuws vanmorgen las: Zalig de onnozelen van Geest……

 13. Khun Edward zegt op

  En zo wordt het Boeddhisme meer en meer verkwanseld, de zogenaamde hoofdmonnik certificeert een westerling die een blauwe maandag gemediteerd heeft wel erg snel, wellicht door een forse donatie?

  • Walter zegt op

   Sinds ik hordes monnikken met de duurste mobieltjes zie spelen ben ik gestopt met tamboen voor de tempel. Het schrille contrast van mensen die hun laatste cent aan de plaatselijke tempel doneren en zelfs nauwelijks leefgeld hebben en zich te barsten werken voor die oranje kwibussen snijdt in mijn hart.

 14. khunhans zegt op

  Die man is Mediageil ! Heeft alleen aandacht voor zichzelf!
  Uitspraak van hem : Ik ga nu voortaan kaal door het leven!
  Kaal door het leven gaan,maakt van jou geen goede monnik! Daar komt toch wel iets meer bij kijken!
  Uitspraak van hem : ik moet nu gaan bedelen!
  Kijk in de wereld om jou heen, dan zie je heel veel mensen in het straatbeeld die echt aan het bedelen zijn.
  Een Monnik maakt op blote voeten zijn dagelijkse ochtendronde door de straten, overal staan dan al mensen klaar om een offer te brengen, om met respect een wens te doen voor een goed & gelukkig leven.
  Dus! dat “bedelen”, het is maar hoe je het interpreteert!
  Uitspraak van hem: ze kussen mijn voeten!
  Zo gaat hij zich nog meer verheven tegenover de “normale” burger. m.a.w. alleen aandacht voor zichzelf.
  Ik ben net terug uit Thailand, mijn 2 stiefzonen zijn monnik geworden,heb 2 weken lang deze ceremonie bijgewoond. Ik heb deze ceremonie meegemaakt in de Isaan ( het armste gedeelte van Thailand.)
  De slaapplek waar mijn stiefzonen op het terrein van het tempelcomplex moesten slapen was vergelijkbaar met een simpele boomhut met aan de voor-en achterkant plastic, en net voldoende om een paar spulletjes te bergen en om te slapen.
  Ik neem aan dat meneer Ratelband daar geen genoegen mee neemt!
  Jammer dat hij deze aandacht krijgt!
  Het geeft een heel verkeerd beeld.
  Oja, de laatste morgen in Thailand keek ik heel vroeg uit mijn hotelkamer, zag een monnik zijn ochtend ronde lopen, overal stonden mensen klaar om iets te geven ( meestal alleen eten) en op een gegeven moment zag ik een persoon (hulp van deze monnik) die het eten van de monnik aannam, en dit op een kar legde waarmee hij de monnik volgde, mijn mond viel open van verbazing, deze lag boordevol.
  Dus! meneer Ratelband, “bedelen”, maar dan tussen aanhalingstekens !

  • Bang Saray NL zegt op

   Beste Khunhans,
   Ik weet niet hoelang je in Thailand verbleef maar als je een beschrijving van je stiefzonen geeft heb je waarschijnlijk niet te veel tijd aanbesteed, als ik lees wat je op de laatste morgen zag, denk ik now ja, als je een beetje om je heen had gekeken had je dat meer kunnen zien en overal.Alleen in kleine gehuchten is het minder royaal.
   o ja langere tijd terug was dat nu net een discussie punt tussen mijn vrouw en mij, namelijk als ze het geloof te spraken kwam en ik haar vroeg wat ze met al dat eten en giften doen. Ik vroeg dan wat doen ze er mee,de kerken geven nog ontwikkelings-werk en aan armen in de samenleving.
   Waarbij ik niet wil beweren dat het ene geloof beter is dan een andere.

   • Bert zegt op

    Het eten dat de monniken zelf niet op kunnen wordt bij de tempels ook verdeeld onder de armere bevolking. Als je eens in een echte tempel komt (daar mee bedoel ik niet die toeristische tempel) moet je eens opletten hoeveel mensen daar komen om een bordje eten te krijgen.
    Een soort voedselbank dus.
    Dat eten wordt echt niet weggegooid.

   • khunhans zegt op

    Beste Bang Saray,
    Ik begrijp niet helemaal wat het er toe doet, hoe lang ik in Thailand ben geweest?
    Je schrijft: Ik weet niet hoelang je in Thailand verbleef maar als je een beschrijving van je stiefzonen geeft heb je waarschijnlijk niet te veel tijd aanbesteed!
    Als je goed kunt lezen, kun je lezen dat ik die ceremonie 2 weken heb meegemaakt.
    ( i.v.m. hun werk konden mijn stiefzonen maar 2 weken vrij krijgen)
    Vervolgens geef je een reactie op wat ik de laatste dag heb gezien vanuit mijn hotelkamer.
    Jou reactie : als ik lees wat je op de laatste morgen zag, denk ik now ja, als je een beetje om je heen had gekeken had je dat meer kunnen zien en overal.Alleen in kleine gehuchten is het minder royaal.
    Heb ik ergens geschreven dat ik dit nog nooit eerder gezien heb? ( Misschien na al die jaren..vele malen meer dan jou, en ook vaak royaal, in die kleine gehuchten, zoals jij ze betiteld!)
    Dat wat ik heb geschreven over die monnik, is een reactie op het interview dat de heer Ratelband met de tv had. Waarbij hij zei dat hij moest “BEDELEN” .
    Ik wilde in mijn laatste bericht duidelijk maken dat je als monnik het eten in overvloed wordt aangeboden! Dus, je hoeft niet te BEDELEN! want, echt bedelen dat is heel wat anders.
    Vervolgens kom je met een berichtje over een conversatie met jou vrouw?
    Prima! maar, als je ergens ( misschien uit verveling) op wilt reageren.. kom dan met iets goeds!

  • Walter zegt op

   Ze kussen zijn voeten, een Thai ( ik ook niet)zal nooit voeten kussen, het smerigste gedeelte van het lichaam. Toen mijn dochter een baby was gaven mijn vrouw en ik haar kusjes op de voeten. Nu ze 11 is doen we dat allang niet meer!

 15. Harrybr zegt op

  Die vent ratelt maar wat af om in de publiciteit te blijven. Volgende stap: wordt goeroe in Noord-India of voodoo priester in de Caraiben. Of hij komt in de krant omdat hij -officieel – dementerend is.

 16. kees cirkel zegt op

  ja lekker belangrijk een weekje in een klooster, en dan gecertificeerd, en dan in Nederland ze zakken vullen met seminaar geven, ik denk dat ik meer ervaring heb dan hem. ik snap niet dat hij geen les geeft in zwemen met dolfijnen hahahahahaha

 17. charlie zegt op

  Emile doet dat alleen om er zelf beter van te worden, ik zie hem al lopen in Nederland als monnik.

 18. Ellis zegt op

  Mag ik even een emmertje !!! Foei, foei, foei. Hoe kan ik in de publiciteit blijven.

 19. Jacques zegt op

  De gekke trekke de kaart.

 20. Christiaan zegt op

  Niets is Emiel te gek. Tsakka!!

 21. Nik zegt op

  Ha waarschijnlijk is het goedkoper om een ticket naar Thailand te kopen en in het klooster de medidatietechniek te leren dan een cursusje bij Emile te doen. Kan men en passant zijn ratel niet amputeren in Thailand?

 22. gonny zegt op

  Misschien een goed idee?
  Zodra er ook maar 1 minuut zend tijd op de TV aan deze ratel word besteed, direct naar een andere zender overgaan.Hij was al diep gezonken, meer respect voor het Boeddischme was op zijn plaats geweest, echter zag hij toch een manier om nog dieper te zinken.Zegt ook iets over het AD is dit artikel nieuws?

 23. teun zegt op

  In april wordt het erg warm. Geen airco. Dus dan is hij snel weer weg.

 24. Joop zegt op

  Ik voel me ook 2 maanden per jaar prima in Thailand en ga ook kaal door het leven, maar dat staat los van elkaar. Heeft alleen maar met mijn leeftijd te maken (die kaalheid dus) en niet met zo’n verleden als Emiel.

 25. Khun Robin zegt op

  Opportunisme ten top van deze man,
  Het zal wel weer een zoveelste project van hem zijn, al hoop ik dat ik het mis heb.
  Doorgaans prik ik wel door de act heen, ik hoop dat hij oprecht is hierin en niet uit is op profiteren van anderen, want daar is het niet voor bedoeld.

  Vipassana meditatie is een mooi en puur iets en dat moet zo blijven !

  • Pompoei zegt op

   Khun Robin natuurlijk doet hij het om te profiteren van anderen. Dat doet toch elke monnik, hoe kom ik zonder werken toch aan voldoende eten en een slaapplaats. Dat is het enige dat telt.

 26. Jack zegt op

  Onbegrijpelijk dat zo’n onbetekende figuur steeds weer lukt om in de publiciteit te komen.
  Namens ratelslapjanus bedankt!

  • Bert zegt op

   Ach die BN-ers houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd.
   Lijkt wel op de politiek

 27. chris zegt op

  Het lachwekkende is dat je je helemaal niet kunt bekeren tot het Boeddhisme. Er zijn geen officiele ceremonieen, gebedsdiensten (zoals in de katholieke en protestantse kerken) of papieren om je een ‘erkend’ Boeddhist te maken. En voor mediteren hoef je ook geen Boeddhist te zijn.

 28. Bert Schimmel zegt op

  Die tjakka kreet heeft hij niet eens zelf bedacht, hij heeft hem “geleend” van Youp van het Hek.

 29. Eduard zegt op

  Kijk is aan, nu al 37 reacties,…..tsjakka

 30. theoS zegt op

  Je komt een hoop vreemde vogels tegen in Thailand. Om je rot te lachen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website