Top 5 claims en vreemde reisverzekeringschade

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
14 november 2014

Een reis of vakantie naar bijvoorbeeld Thailand verloopt niet altijd zo soepel als men zou willen. Koffers die beschadigd van de band afkomen, mobieltjes die gestolen worden of het zoekraken van een paspoort. Elk jaar ontvangt reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance duizenden schademeldingen.

Maar wat is nu het meest geclaimde artikel op een reisverzekering? De afdeling Schade deed een onderzoek.

Top vijf reisverzekeringschade

Waar vorig jaar nog de smartphone de lijst aanvoerde, was deze zomer de bril het meest geclaimde item op een reisverzekering. De videocamera komt dit jaar niet in het rijtje van meest geclaimde artikelen voor. Door goede videomogelijkheden van veel mobiele telefoons, laten reizigers de videocamera tegenwoordig vaker thuis. Meest geclaimde artikelen:

 1. Brillen
 2. Telefoons/smartphones
 3. iPads (tablets)/laptops
 4. Koffers
 5. Handtas met inhoud

Vreemde schadeclaims

Naast ‘alledaagse’ claims, ontvangt Allianz Global Assistance soms ook hele vreemde schademeldingen. De Australische vestiging heeft de vijf vreemdste schademeldingen op een reisverzekering van toeristen uit Australië en Nieuw-Zeeland op een rij gezet.

Vliegende hamburger
Deze toerist gooide ‘s nachts een hamburger naar een vriend terwijl hij op een balkon stond. Die wilde hem opvangen maar gleed uit en tuimelde over de rand van de balustrade.

Valse neushoorn
Een Australiër claimde ziekenhuiskosten, hij deed vrijwilligerswerk in een Afrikaanse dierentuin toen zijn vinger werd afgebeten door een hongerige neushoorn.

Brandende baarden
Baarden zijn hip, maar soms vergeten de dragers ervan wel eens dat ze er zijn. Althans een Aussie die op het legendarische Burning Man-festival in de woestijn van Nevada zo opging in het evenement dat hij plaatselijke vuurspuwers wou bijstaan. Even later was hij zelf een ‘burning man’ toen zijn baard in vlammen opging.

Vis of voet?
Een duiker met harpoen in Fiji slaagde erin zijn voet te verwarren met een vis. Inderdaad: hij spietste zijn eigen voet. Niet alleen fysiek erg pijnlijk.

Geheim ongeluk
Een vrouw die op Bali kreeg een motorongeluk, echter zij leed meer fysieke dan materiële schade: ze was er op vakantie met haar minnaar. En dat terwijl haar echtgenoot thuis, van niets wist.

Overigens heeft Allianz Global Assistance laten weten dat in alle bovengenoemde schadeclaims er een vergoeding is uitgekeerd.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Top 5 claims en vreemde reisverzekeringschade”

 1. eduard zegt op

  Ik werd er uit gegooid door de anwb reisverzekring, die het onderbrengt bij unive.Ik heb de brief nog liggen,en waarom ? Ik lag boven het gemiddelde van ziekenhuisbezoeken.Ik heb nog nooit iets kostbaars geclaimd, alleen 3 dagen liggen op de hartbewaking was voor hun de druppel.Ik vind ook dat ze een reisverzekering moeten splitsen in ,,waardevolle spullen,, verzekering en een medische verzekering, want ik wil ze de kost niet geven die dingen opgeven ,alleen maar om een gedeelte vakantiegeld eruit te hebben

 2. NicoB zegt op

  Eduard, ongelooflijk, maar waar want je schrijft het, als je 3 dagen op doktersadvies direkt noodzakelijk op de hartbewaking hebt moeten liggen, dan betaald de reisverzekeraar uiteindelijk alleen, indien al van toepassing, het bovenmatige en je vaste zorgverzekeraar het tarief voor dit soort zorgkosten tot de NL tarieven.
  Snap echt niet, dat je er uitgegooid bent zoals je zegt. Heb je geprotesteerd?
  Maar goed, kan me voorstellen dat je een andere verzekeraar nam, had goed ervaringen met de doorlopende polis van Centraal Beheer, Apeldoorn en ook nog eens prijsgunstig.
  Sukses
  .

 3. eduard zegt op

  Ja Nico,echt gebeurt.Ik heb toen zonder problemen een reisverzekering afgesloten bij mijn eigen ziektekostenverzekeraar,dit was azivo en die heeft me toen ondergebracht bij allianz global.Bij het annuleren door de anwb,ben ik zo geschrokken,dat ik nu de kleine kosten van de Thaise ziekenhuizen voor mezelf neem.En de reisverzekering eigenlijk voor ,,de grote klap,, bewaar.Maar ja, die kleine rekeningen kunnen ook behoorlijk oplopen met die overbehandelingen hier.Voor een keelontsteking met 70 pillen naar huis gestuurd worden is geen uitzondering.gr.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website