Bangkok krijgt mega wolkenkrabber

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
15 oktober 2014

 

In Bangkok wordt binnenkort begonnen met de bouw van een nieuwe mega wolkenkrabber die tot de tien hoogste gebouwen ter wereld gaat behoren.

De torenflat moet 615 meter hoog worden en 125 verdiepingen tellen, met onder meer ruimte voor een luxe hotel, kantoren en een observatiedek waar bezoekers uit kunnen kijken over de Thaise miljoenenstad.

De wolkenkrabber zou nummer negen worden in de huidige top tien. Aan de ambitieuze plannen zit ook een pittig prijskaartje: de schatting is dat het hele project omgerekend ruim 2,44 miljard euro gaat kosten. De projectontwikkelaar hoopt dat de Super Tower in 2019 af is.

Het gebouw, met de naam Grand Rama IX Super Tower Iconi, komt bij het kruispunt Rama IX en Ratchadapisek road en word onderdel van het project waar de Central Plaza Grand Rama 9 mall ook deel van uit maakt. Om de grootte nog maar eens te illusteren de toren wordt ruim twee keer zo hoog als de Baiyoke II (304 meter).

Momenteel is de Burj Khalifa in Dubai het hoogste gebouw ter wereld deze gigant heeft 163 verdiepingen en reikt 828 meter hoog.

Bron: diverse media


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bangkok krijgt mega wolkenkrabber”

 1. Sjaak S zegt op

  Ben benieuwd tot welke verdieping ze komen voordat het project stopgezet wordt, omdat er politieke issues zijn of omdat het geplande budget niet meer gehaald wordt. Het zullen wel andere bedrijven zijn en andere geldschieters die dat gebouw financieren… maar als ik zie dat zelfs het meest essentiële in een stad, zoals een Skytrain vaak jaren erover doet om weer verder te gaan, zie ik voor dit project ook geen grote toekomst.
  Wat ik me ook afvraag, wanneer zo’n gebouw in het midden van de stad komt, hoe men dan met het verkeerschaos omgaat? Immers zo’n enorm gebouw moet bevolkt worden en er is voor de gewone mens maar één mogelijkheid om daar naar binnen te komen: van beneden. Dus moet er te voet, met de auto, taxi, bus, metro en skytrain gereden worden. Een enkeling misschien via een watertaxi. In ieder geval zal dat weer een extra belasting van het verkeer worden. Maar wie ben ik? Ik ben geen planner, en waarschijnlijk zie ik het allemaal verkeerd… 🙂

 2. erkuda zegt op

  Het zal mij niet verbazen, wanneer het ‘wordt binnenkort begonnen’ gelezen dient te worden – afhankelijk van de jaartelling die men wenst te hanteren – als ’20waarschijnlijknooitniet’ dan wel ’25waarschijnlijknooitniet’.
  Het jaartal 2019 (gehoopte oplevering) is dan wellicht een toch nog optimistische veronderstelling wanneer men de islamitische jaartelling hanteert.
  Eerst maar eens ‘even’ afwachten vermoed ik.

 3. tiawil zegt op

  Op jomtien zou er ook nog een komen http://www.ocean1tower.com/#home


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website