Oplichting via internet kent af en toe opmerkelijke situaties. Een bende oplichters gebruikt het portret van de Britse premier David Cameron om Thaise vrouwen over te halen een relatie aan te knopen met een huwelijk in het vooruitzicht. Wel moesten ze eerst even flinke sommen geld overmaken, wat vaak ook gebeurde. 

Volgens Pornnapat Chartphuek, beheerder van een Thaise Anti-Scam website zijn het veelal Nigeriaanse bendes die op deze wijze geld aftroggelen bij huwbare Thaise vrouwen. Er zou op deze wijze al zeker voor 585.000 euro zijn verduisterd.

De vrouwen die reageerden, werd een huwelijk beloofd. Wel moesten ze eerst nog even de belasting op dure geschenken betalen of vast een bankrekening met geld op naam van hun toekomstige echtgenoot openen. Een Thaise vrouw verloor zelfs 23 miljoen baht aan deze scam.

Pornnapat krijgt per dag zo’n 15 tot 20 meldingen van vrouwen die onraad ruiken of al het slachtoffer zijn. De daders maken vooral gebruik van Facebook en chat-applicaties waarmee ze vriendschap met de vrouwen aanknopen. Ze gebruikten foto’s van goed uitziende farangs of buitenlandse politici, zoals David Cameron en doen zich voor als rijke vrijgezellen. Volgens hem zit de zwendel goed in elkaar en maken er ook Thaise vrouwen deel uit van de bende. Zij moeten de slachtoffers overtuigen om vooral toch maar geld over te maken.

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie, maar het is de vraag of die er iets tegen kunnen ondernemen.

Bron: Khaosod English – www.khaosodenglish.com

6 reacties op “Alleenstaande Thaise vrouwen opgelicht met foto van David Cameron”

 1. Rob V. zegt op

  Dat de dames iemand als David Cameron niet herkennen kan ik nog begrijpen: niet naar internationaal nieuws kijken etc. Menig Nederlander zou Prayut, Yingluck, Abhisit of grote figuren uit de regio ook niet herkennen. Maar als je een leuk iemand treft wil je toch op zijn minst via de webcam chatten? En als het wat serieus begint te worden met de relatie dan wil je elkaar toch eerst in het echt zien voordat je grote bedragen betaalt of voorschiet? Eventjes een paar tientjes over maken aan iemand die je alleen via de chat en mail kent vind ik al ver gaan. Helaas gaat bij sommige mensen het verstand even op nul als je ze een dikke worst wordt voorgehouden.

  Goed om in het achterhoofd te houden: als het te mooi is om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook zo. En als je een relatie krijgt, ontmoet elkaar dan eerst voordat je echt volop in je relatie investeert en nee dan niet de vliegticket voorschieten… Wantrouw je medemens niet maar wees bedacht op oplichters, dieven en leugenaars.

 2. Jacques zegt op

  Ongelooflijk dat er nog zulke domme mensen zijn. Hebben ze werkelijk zo’n behoefte om te trouwen en geld zoekt geld dat speelt ook vaak een rol. De zogenaamde Nigeriaanse artikel 419 scam, is al sinds jaar en dag bekend zou je zo denken , kennelijk leven die mensen in een ivoren toren. In Nederland al vaker reportages over geweest, hele dorpen zijn daarbij in Nigeria betrokken. 24 uren per dag computers aan die overuren maken en misbruik maken van over de hele wereld zoekende zielen. Ook mannen zijn vaak slachtoffer van dit fenomeen. De Nigerianen in kwestie vinden niet dat ze iets fout doen, die leggen de verantwoordelijkheid bij de gene die zo dom is om hier in te trappen. De Nigeriaanse overheid en politie doet weinig aan bestrijding in hun land. Is ook zeker niet zonder gevaar want de groepen kunnen gewelddadig optreden. In Nederland kreeg ik een keer een Zweedse man aan het bureau die erg bezorgd was over zijn vriendin die op Schiphol zou staan met problemen bij de politie????Hij was uit Zweden net ingevlogen en kon haar niet vinden . Hij liet mij foto’s zien op zijn gsm van een hele mooie getinte vrouw en aan de mails af te leiden was het overduidelijk wie hier achter zat. Het had hem al duizenden euro s gekost. In de bijlmer te Amsterdam al de nodige scamzaken opgerold. Altijd het zelfde liedje wat je daar aantreft. Doorgaans Nigerianen met vaak valse paspoorten , hoe kan het anders. Het aangehaalde artikel bekeken en het waren overduidelijk valse paspoorten. Houderbladen voorzien van valse aangebrachte foto’s en de teksten waren ook vervalst. Verschillende grootte, lettertype en datums niet juist. Ik zou haast denken dat een blinde dit ook kan zien, maar ja liefde maakt blind. In Bangkok verblijven ook groepen Nigerianen met Thaise partners en daar moet veel meer op geïnvesteerd worden. Die mannen zitten daar niet voor niets. Zolang dit soort bedragen nog worden betaald zal het dweilen met de kraan open blijven en is het laatste hier nog niet over gezegd.

 3. NicoB zegt op

  Wat een zielige en wereldvreemde mensen toch, om dat nou te blijven markeren als liefde maakt blind? Dom, o zo dom hier zo eenvoudig in te trappen en dat voor bv. een bedrag van maar liefst 23 miljoen? Als je zoveel kunt investeren, dan vraag ik me ook af hoe je dat geld dan wel niet verdiend moet hebben, zoveel dommigheid en toch zoveel geld?
  Helaas, het zal de laatste mevrouw wel niet zijn.
  Hard en veel en snel die oplichters aanpakken, dat wel.
  NicoB

 4. Roy zegt op

  Niet alleen Thaise vrouwen die op een datingsite aanwezig zijn worden bedrogen.
  Mannen worden op dezelfde manier belazert.Toen ik nog actief was op een datingsite hebben ze dat
  meermaals geprobeerd. Het gaat als volgt,Leuke Thaise dame met een mooi profiel.als je dan contact
  met ze maakt blijken ze toevallig op vakantie of bij zieke familie in Nigeria.
  Natuurlijk komt de vraag om snel geld op te sturen.Skype of persoonlijk contact zullen ze vermijden met
  een smoesje en op de vraag van een foto door te mailen waar ze op staat met de krant van de dag
  zal zij of hij nooit op reageren.Bij mij hebben ze geen euro kunnen halen want ik heb meer verstand dan geld.

  • Jacques zegt op

   Er zijn zelfs groepen Nigerianen die het skype contact niet schuwen. Als de vis gebeten heeft en men denkt meer te kunnen halen, komen er ook aantrekkelijke dames voor de camera met zielige verhalen, die ze wordt ingeluisterd door geraffineerde mannen. In een van die reportages werd dit ook getoond. Het wordt echt wel professioneel gespeeld. Oefening baart kunt moet je maar denken.

 5. Soi zegt op

  Er speelt ook vaak hebzucht bij Thaise vrouwen. Een kennis van mijn vrouw leerde aldus ook een Nigeriaan kennen, en zij vroeg hem na 2 x chatten een huis voor haar te financieren. Dat wilde hij wel. Via Londen stuurde hij haar een pakketje geld, welke ze kon gaan ophalen op de UK Embassy te BKK. Om de nodige paperassen te ontvangen waarmee ze kon aantonen eigenaresse te zijn van dat pakketje, moest ze wel eest 50 duizend baht sturen. Dat deed ze, waarna bleek dat de verzending van pakketje en paperassen bij voortduring vertraging opliep. Dat kon verholpen worden door nogmaals geld te storten. Ook dàt deed ze. Een derde keer kon voorkomen worden door ingrijpen van een zus. Betrokkene raakte niet alleen geld kwijt, maar ook face, want ze had iedereen in familie en kennissenkring laten weten dat ze binnenkort een villa van een huis op haar naam had staan. Hoe het ook zij: ineens was ze spoorklaps verhuisd naar elders. Hebzucht, dommigheid, de ander slim af te willen zijn, de loef afsteken, een poot uitdraaien: de NL taal kent legio uitdrukkingen voor dit soort fenomenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website