2016: Het jaar dat veel muziekhelden heen gingen

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
26 december 2016

Voor de muziekliefhebbers onder ons was 2016 geen gemakkelijk jaar. We moesten gedwongen afscheid nemen van een aantal grote popartiesten die onze oren streelden met fantastische muziek. 

Er zullen in Thailand ook veel expats en pensionado’s zijn die met weemoed terugdenken aan de muziek van bijvoorbeeld Prince, The Eagles, David Bowie en Status Quo. En als klap op deze waardeloze vuurpijl overleed gisteren George Michael op 53-jarige leeftijd.

Opvallend is dat een aantal van deze muziekhelden toch op relatief jong stierven. Als schrale troost hebben we de muziek nog, zo kunnen we nog lang blijven genieten van de muzikale kunsten en blijven zij voorleven.

In memoriam

Glen Frey – Amerikaanse zanger, songwriter,  gitarist en mede-oprichter van The Eagles, overleden in New York City, Verenigde Staten, leeftijd: 67 jaar.

David Bowie – Engelse zanger, componist en kunstenaar, overleden in Manhattan, New York City, Verenigde Staten leeftijd: 69 jaar.

Prince – Amerikaanse zanger, componist en multi-instrumentalist, overleden in Paisley Park, Chanhassen (nabij Minneapolis) leeftijd: 57 jaar.

Toots Thielemans – Belgische mondharmonicaspeler, jazzmuzikant en componist, overleden in Brussel, leeftijd: 94 jaar.

Leonard Cohen – Canadese singer songwriter, overleden in California, Verenigde Staten, leeftijd: 82 jaar.

Rick Parfitt – Gitarist van de Engelse rockband Status Quo. Hij overleed op 68 jarige leeftijd in een ziekenhuis in de Spaanse stad Marbella.

George Michael  – Voormalig Wham!-zanger, soloartiest en componist. Michael is thuis op 53-jarige leeftijd overleden in Goring-on-Thames in Oxfordshire.

Natuurlijk overleden er nog veel meer uitstekende artiesten in 2016 maar de lijst zou dan te lang worden.

Wie van de lezers heeft leuke herinneringen aan de muziek van bovenstaande artiesten?

11 reacties op “2016: Het jaar dat veel muziekhelden heen gingen”

 1. Jos zegt op

  Ja, het was een muzikaal rampjaar.
  De meeste zijn trouwens op redelijke jonge leeftijd overleden. Hoezo doorwerken tot 67 jaar????

 2. petra zegt op

  Muziek en artiesten waar ik en mijn leeftijdsgenoten mee volwassen werden.
  Met 10 man in een 4 persoons caravan en Leonard Cohen en Bob Marley ( ook al overleden ) grijs gedraait.
  Zwijmelen op Wham , Uit je bol met Prince . David Bowie met 2 verschillende ogen .

  Zoals Madonna twittert : wanneer is het F####### 2016 voorbij. ???

 3. Alex Grondel zegt op

  Wat dacht je van Lemmy?

  • Khun Peter zegt op

   Die is in 2015 overleden.

 4. timker zegt op

  Maurice White van EWF hoort ook in dit rijtje thuis !!!

 5. BramSiam zegt op

  Hoewel hun muziek gelukkig voortleeft zijn ook popmuzikanten sterflijk helaas. Het lijkt zelfs alsof ze meer sterfelijk zijn dan anderen hetgeen ongetwijfeld met leefstijl te maken heeft. Van mijn muzikale helden is de balans al lang niet meer in evenwicht. De doden zijn oververtegenwoordigd, maar dat komt ook omdat ik niet met mijn tijd mee ga en ja dan krijg je dat. Het wordt alleen steeds lastiger om naar aansprekende concerten te gaan.

 6. Sjaak S zegt op

  Inderdaad, een triest recordjaar. Ik was wel verbaasd dat George Michael nog zo jong was. Dacht altijd dat hij ouder dan mij was. Ik ben nu 59 en groeide ook op met hun muziek.
  Het geeft toch een bitter smaakje aan de muziek die achterblijft.
  Een buurman van mij uit Ierland kende vele sterren persoonlijk, omdat hij in zijn jonge jaren veel in hun kringen vertoefde.
  Jammer genoeg is hij een van dat soort mensen die nu in allerlei samenzweringstheorieen gelooft en ook dat we dit jaar ten onder zouden gaan door planeet of ster Nibirus.
  Wat betreft artiesten, zo had hij wel gelijk. Een wereldondergang op muzikaal gebied.

 7. Eugenio zegt op

  Van de band “Emerson, Lake & Palmer” zijn helaas Keith Emerson en Greg Lake beiden dit jaar overleden.
  (Ook wel bekend van “The Nice” en “King Crimson”)

 8. Fransamsterdam zegt op

  De levensstijl van veel sterren zal vermoedelijk niet bijdragen aan de verhoging van de gemiddelde levensverwachting.
  Aan de andere kant las ik in de jaren zeventig in bijvoorbeeld het tijdschrift “Muziek Express” in bijna elke editie wel een verhaal over deze of gene die beslist niet meer dan nog maar een paar jaar te leven had.
  Waarvan er nu nog opvallend veel op tournee gaan.

  • Eduardus zegt op

   Wat dat betreft, de levensverwachting, dan denk ik gelijk aan de “Stones” en in het bijzonder aan de levensstijl van Keith Richards, de “oudjes” ze toeren nog steeds rond o/a met hun nieuwste album “Blue and Lonesome”, ook het komend jaar. Ben opgeroeid met hun muziek en heb al het vinyl, lp’s en singeltjes, mee naar hier verhuist, samen met mijn oude pickup made in Eindhoven, naar Thailand wel te verstaan.

   Video van twee jaar geleden, Keith Richards bij een gastoptreden voor “Playing For Change”.

   https://youtu.be/biGm7nUgisA

   .
   https://youtu.be/15-WrRnBLr4 “Blue & Lonesome” voor degen die van Blouse houdt .

   Rock on.

   • chris zegt op

    Keith Richards laat twee keer per jaar zijn bloed volledig verversen, en laat zich injecteren met cellen van lammetjes, in een peperdure kliniek in Zwitserland. Het helpt blijkbaar. Ook andere popsterren zijn niet vies van experimenteren met medische behandelingen die niet in alle landen zijn toegestaan om vele verschillende redenen. Dat is alleen voor de jetset weggelegd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website