Na Venetië en Barcelona beschouwen Aziaten, Amsterdam als de meest romantische stad van Europa. Dat blijkt uit een peiling die hotelsite Agoda hield onder ruim 50.000 klanten.

Nu Valentijnsdag in aantocht is (Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari) worden er ook reizen geboekt naar romantische bestemmingen. Parijs en Rome hebben de naam, maar Agoda onderzocht waar reizigers écht naartoe gaan op zoek naar romantiek en passie.

Uit een peiling bleek dat er grote verschillen bestaan tussen de voorkeuren van Aziatische geliefden en de bestemmingen waar de voorkeur van Europese tortelduifjes naar uitgaan. Aziatische stellen op vakantie in Europa zetten bij voorkeur koers naar Venetië en Amsterdam, terwijl Europese koppels Barcelona en Boedapest verkiezen.

Thailand

Wanneer Europese verliefden naar Azië reizen, blijkt Thailand populair te zijn. Bangkok en Chiang Mai scoren dan hoog op het verlanglijstje. Voor Aziatische paartjes is Chiang Mai de op één na meest romantische bestemming.

Top 5 romantische bestemmingen gekozen door Aziatische koppels reizend naar Europa

 1. Venetië, Italië
 2. Barcelona, Spanje
 3. Amsterdam, Nederland
 4. Londen, Engeland
 5. Parijs, Frankrijk

.

Top 5 romantische bestemmingen gekozen door Europese koppels reizend in Europa

 1. Parijs, Frankrijk
 2. Barcelona, Spanje
 3. Boedapest, Hongarije
 4. Londen, Engeland
 5. Rome, Italië

.

Top 5 romantische bestemmingen gekozen door Aziatische koppels reizend in Azië

 1. Boracay / Caticlan, de Filippijnen
 2. Chiang Mai, Thailand
 3. Kyoto, Japan
 4. Osaka, Japan
 5. Tokyo, Japan

.

Top 5 romantische bestemmingen gekozen door de Europese koppels reizend naar Azië

 1. Bangkok, Thailand
 2. Chiang Mai, Thailand
 3. Singapore
 4. Hong Kong, China
 5. Bali, Indonesië

2 reacties op “Venetië, Amsterdam, Bangkok en Parijs zijn topbestemmingen voor verliefde stellen”

 1. Beke zegt op

  Interessante peiling .
  Maar ik kan de cijfers wel geloven gebaseerd op peilingen van financieel welstellende mensen uit hong-Kong en Singapore en sommige welstellende Chinezen en zuid- Koreanen maar die Thais in die peiling Please explain?

  Na zoveel jaren aankomst op de luchthaven in Bangkok moet ik altijd vaststellen dat bij immigration de loketjes voor Thais altijd zogoed als leeg zijn dus omdat het merendeel van de Thais nog geld heeft nog een visum kan krijgen om naar het buitenland te reizen.

  Dus waar haalt agoda die cijfers van Thais dan vandaan?

 2. BramSiam zegt op

  Nou dat kan ik iets nuanceren. Ik woon in het centrum van Amsterdam en zie daar toch wel regelmatig Thaise toeristen. Ik heb een leuke herinnering aan een stel dat vorig jaar na alle moed verzameld te hebben naar me toestapte om in herkenbaar Engels de weg naar het Rijksmuseum te vragen. Ik had graag foto’s van hun gezicht gehad toen ik ze in het Thais de weg uitlegde.
  Wel vreemd dat In het eerste lijstje Amsterdam op drie staat en Rome niet voorkomt. Ik ben wel chauvinist, maar zo mooi is Amsterdam nu ookweer niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website