Spanje wint nipt van Griekenland als het favoriete vakantieland van Nederlandse toeristen. Dat blijkt uit onderzoek dat deze maand is uitgevoerd door Vakantiedealz.nl onder 1.060 Nederlanders. De Verenigde Staten werden het meest genoemd als favoriete verre vakantiebestemming, Thailand scoort een derde plek.

De deelnemers aan het onderzoek werden gevraagd naar hun favoriete vakantiebestemming, los van het feit of ze er recentelijk op vakantie waren geweest. Het ging bij dit onderzoek dus niet om de meest geboekte bestemmingen van 2017, maar echt om hun favoriete vakantieland.

Onderstaand de top 10 van de meest populaire vakantiebestemmingen. Spanje en Griekenland winnen zonder twijfel, wat ook al wel blijkt uit de boekingen van het afgelopen jaar. Italië is een goede derde.

 1. Spanje
 2. Griekenland
 3. Italie
 4. Portugal
 5. Verenigde Staten
 6. Turkije
 7. Indonesië
 8. Thailand
 9. Curacao
 10. Frankrijk

Top 10 verre vakanties

In de top 10 van vakantiebestemmingen ver weg (meer dan 5 uur vliegen) valt op dat de Verenigde Staten nog bijzonder goed scoren als ideale vakantiebestemming. Er is dus kennelijk geen sprake van een negatief “Trump effect”, iets wat eerder dit jaar wel verwacht werd onder vakantiegangers. Verder zijn Indonesië en Thailand duidelijk populair en is ook Curacao een nationale publiekslieveling.

De top 10 favoriete vakantielanden ver weg bestaat uit:

 1. Verenigde Staten
 2. Indonesië (o.a. Bali)
 3. Thailand
 4. Curacao
 5. Zuid-Afrika
 6. Australie
 7. Malediven
 8. Aruba
 9. Cuba
 10. Dominicaanse Republiek

7 reacties op “Thailand in top 3 populaire verre vakantiebestemmingen Nederlanders”

 1. Jasper zegt op

  Geld speelt een grote rol bij verre vakanties. De vakantie naar de U.S. is flink terug te verdienen met de aanschaf van supergoedkope kleding (T shirts en jeans, leer), en natuurlijk een nieuwe Ipad, een nieuwe Iphone. Buiten het feit dat de dollar gunstig staat (het is echt goedkoper eten en drinken daar!) is in het zuiden het klimaat lekker, zijn de mensen supervriendelijk, en heb je toch het gevoel “onder ons” te zijn.

  Aan te bevelen!

  • Christina zegt op

   Hallo, Een IPad is niet heel veel goedkoper in de USA voor een nieuwe draad voor mijn IPad betaalde ik net zoveel als thuis vergeet ook niet dat je wel goedkope prijzen ziet op de website maar dan komt er nog sales tax bij. Als je de weg weet kan je inderdaad goedkoop echte designer kleding kopen.
   Maar ook in Amerika heb je in bepaalde staten of lokale markten copie spullen.
   We kennen Amerika heel goed we hebben er namelijk family wonen en ja die moet je soms een bezoekje brengen. Eten in casino’s redelijk in prijs alleen op vrijdag zaterdag en zondag hogere prijzen zeg maar weekend toeslag.

  • Christina zegt op

   Heb het even uitgerekend op een IPad in Nederland 499,00 euro in de USA 429,00 10% sale tax 471,90 in euro verschil 71,90 goedkoper wel onthouden dat je misschien op Schiphol 21% BTW moet betalen want je zit boven je invoer bedrag. Ook kan de IPad niet helemaal geïnstalleerd worden sommige dingen van WIFi moet je namelijk thuis doen.

   • FonTok zegt op

    Als je de btw betaald op schiphol dan kun je toch de Btw in de VS terug vorderen voor je vertrek? Of vergis ik me nu sterk?

    • Cornelis zegt op

     Ligt wat minder eenvoudig – in de USA is de ‘purchase tax’ geen federale belasting, maar is per individuele Staat geregeld. Ook de tarieven zijn verschillend. Sommige staten heffen die belasting helemaal niet. Dus als er al zoiets al een teruggaaf of vrijstelling bestaat, zal daarop in de Staat van aankoop een beroep op moeten worden gedaan.

 2. chris zegt op

  Het toerisme naar de USA is duidelijk dalende. Wellicht niet van uit Nederland, maar zeker vanuit andere landen.
  https://www.nbcnews.com/business/travel/tourism-u-s-has-been-decline-trump-took-office-n764206

 3. Fransamsterdam zegt op

  Frankrijk is nog steeds het land waar de meeste Nederlanders naar toe gaan, op de voet gevolgd door Duitsland.
  Het feit dat Frankrijk in dit lijstje de Europese top-10 afsluit, en Duitsland er niet eens in voorkomt, geeft aan dat Nederlanders dus vooral NIET naar hun favoriete vakantieland gaan.
  Dat is vermoedelijk niet uit luxe en het terugverdienen van een vakantie naar de V.S. door je helemaal suf te kopen aan kleding, Ipads en Iphones is voor velen waarschijnlijk ook geen reële optie.
  Wij verworden steeds meer tot de armoedzaaiers van de wereld en dat zal voor de makers van lijstjes van kwaliteitstoeristen beslist niet onopgemerkt blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website