Ondanks de warme winter verkiest Nederland de winterzon boven wintersport als vliegbestemming, zo blijkt uit de boekingsgegevens van Vliegtickets.nl. Net als vorig jaar is Thailand de meest populaire bestemming om even de Nederlandse winter te ontvluchten.

Het aantal boekingen naar de sneeuw met het vliegtuig is in totaal met 10% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De vluchtboekingen naar verre winterzonbestemmingen laten echter wel een stijging zien van 7%. De Kaapverdische eilanden zijn dit jaar erg populair; in de eerste maanden van 2014 werden er maar liefst 200% meer vliegtickets voor deze zonnige bestemming verkocht.

Door de impact van de economische situatie op het huishoudboekje van de Nederlandse consument, wordt er langer gewacht met het boeken van een vliegticket. Deze trend is al een paar jaar zichtbaar en lijkt dit jaar aan te houden. Wintersport is voor velen een luxevakantie, waardoor men al snel kiest om dit extraatje over te slaan of te reizen met alternatief vervoer.

Groei verre winterzonbestemmingen

Daar waar de wintersportbestemmingen met het vliegtuig terrein verliezen, is er een groei van 7% te zien in het aantal vertrekkende passagiers naar verre winterzonbestemmingen. Reizigers buiten de seizoenen om kiezen in 2014 voor het 8e jaar op rij Thailand als favoriet, deze bestemming laat zelfs een lichte groei zien.

Top 3 verre winterzonbestemmingen

  1. Thailand
  2. Zuid-Afrika
  3. Indonesië

Kaapverdische Eilanden – dé winterzonbestemming van 2014

Met een groei van 200% zijn de Kaapverdische eilanden de nieuwe winterzonbestemming van 2014! Meer vluchtmogelijkheden, de uitgebreide all-in formule op diverse resorts en het aangename winterklimaat doen Nederlanders besluiten naar deze eilandengroep te reizen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website