Ondanks de spanningen is en blijft Thailand ook dit jaar voor Nederlanders de populairste verre vakantiebestemming. Veel landgenoten boekten in de traditioneel drukke boekingsmaand januari een vliegreis naar het ‘Land van de Glimlach’.

In de top 3 van meest geboekte verre vliegreizen staan vervolgens New York en Curaçao, net als vorig jaar januari, op respectievelijk de tweede en derde plaats. Wat Europese bestemmingen betreft, blijft Barcelona de onbetwiste nummer een, zo blijkt uit de meest recente boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

Thailand is al jaren een topper. Ook vorig jaar en de jaren daarvoor stond het land op nr.1 in de lijst met populaire verre vakantiebestemmingen. “Jaarlijks komen meer dan 200.000 Nederlanders naar Thailand en het aantal groeit elk jaar”, aldus Olya van der Kraan van het Thais Verkeersbureau . “We zijn blij dat ook dit jaar weer veel mensen een reis naar Thailand hebben geboekt en zich niet laten afschrikken door de plaatselijke onrust. Als vanouds kunnen mensen genieten van alle ingrediënten die Thailand te bieden heeft: prachtige oude tempels, bruisende steden, mooie bounty stranden, ongerepte jungle, heerlijk eten en uitstekende wellness faciliteiten.  Thailand staat bekend als ’value for money’ bestemming.  Ook niet onbelangrijk in tijden van crisis.”

Voor wie plannen heeft om een vliegticket te boeken naar Thailand doet er goed aan om de vliegtickets van Etihad Airways (via Abu Dhabi), Lufthansa (via Frankfurt)· en Turkish Airlines (via Istanbul) te vergelijken. Dit zijn momenteel de goedkoopste aanbieders, zo blijkt uit de gegevens van CheapTickets.

Top 3 verre bestemmingen januari 2014

  1. Thailand (Bangkok)
  2. New York
  3. Curaçao

Top 3 Europese bestemmingen januari 2014  

  1. Barcelona
  2. München
  3. Londen                                                                                                           

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website