Binnenkort start voor veel Nederlanders zomervakantie. Omdat er in eerdere jaren vaak berichten waren dat Nederlanders matig tot slecht voorbereid op vakantie gaan, deed zoekmachine Skyscanner hier onderzoek naar. Uit de resultaten blijkt dat we geleerd hebben van de lessen van het verleden, en dat Nederlanders zich anno 2018 best goed voorbereiden op hun zomervakantie.

86% heeft alle reisdocumenten in orde

Voor wat betreft de reisdocumenten, kunnen de meeste ondervraagden onbezorgd op reis. Echter, 7% weet dat er een visum nodig is, maar moet nog actie ondernemen. Ruim 4% moet nog checken of er überhaupt een visum nodig is en 3% moet een paspoort of ID aanvragen c.q. verlengen. Slechts 1% verdiept zich pas kort van tevoren in de benodigde reisdocumenten. Skyscanner adviseert niet te lang te wachten: “Hoewel het bijvoorbeeld gemiddeld 5 werkdagen duurt voordat een paspoort of identiteitskaart bij een gemeente opgehaald kan worden, kan de procedure tijdens de drukke zomermaanden meer tijd in beslag nemen. Veel gemeentes bieden wel een spoedprocedure aan, maar daar zijn kosten aan verbonden.”

Gezondheid tijdens de vakantie

Met betrekking tot vaccinaties, zijn Nederlanders goed voorbereid. Slechts 2% heeft nog niet gecheckt of er een vaccinatie nodig is, nog eens 2% weet dat er een vaccinatie nodig is maar moet de inentingsafspraak nog regelen. De meeste Nederlanders hebben ook de (doorlopende) reisverzekering gecheckt/geregeld. Ongeveer 7% heeft dit nog op de actielijst staan en regelt dit kort van tevoren. Bijna 4% weet niet of er al een reisverzekering afgesloten is en 5% sluit nooit een reisverzekering af, tenzij het verplicht is (zoals in Cuba of Rusland).

Bagagerichtlijnen goed in beeld

Ook wat betreft de bagagerichtlijnen in vliegtuigen, doen we het steeds beter. 67% heeft zich er al in verdiept wat er mee kan in de hand- en ruimbagage. Van de reizigers gaat 14% er vanuit dat de bagageregels niet erg veranderd zijn ten opzichte van vorig jaar, en checkt daarom de regels niet bewust. Zeker 20% checkt kort van tevoren wat er meegenomen mag worden.

Wat betreft de leuke onderdelen van de vakantie ter plekke, is er al veel voorpret geweest. Ruim 18% is zich al een tijd grondig aan het voorbereiden op activiteiten tijdens de vakantie; ongeveer 49% weet in grote lijnen hoe de vakantie eruit gaan zien maar wil zich er nog wat meer in detail in verdiepen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website