Volgend jaar reizen we bewuster en bezoeken we bestemmingen getroffen door natuurrampen. De trend die afgelopen jaar al zichtbaar was, gaat in 2020 nog meer vorm aannemen: onderzoek wijst uit dat reizigers steeds meer belang hechten aan duurzaam reizen, zo blijkt uit een onderzoek van Booking.com

 

Zo blijven ecologische accommodaties een groot onderdeel van duurzaam reizen. Maar liefst 40% van de Nederlandse reizigers vindt het belangrijk om een duurzame accommodatie te boeken voor hun reis.

Duurzaam reizen kan ook door bij te dragen aan het herstel van gebieden die getroffen zijn door natuurrampen. Toerisme speelt hier een belangrijke rol bij, aangezien het een drijfveer is voor economische groei, werkgelegenheid en ontwikkeling. Het wordt onder Nederlandse reizigers steeds gebruikelijker om naar zulke bestemmingen af te reizen en te helpen bij de wederopbouw. Bijna een vijfde (17%) is van plan om komend jaar naar een locatie af te reizen waar ze niet alleen de kans hebben een prachtige bestemming te bezoeken, maar waar ze een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van lokale gemeenschappen en economieën in dat gebied.

Ook geeft 40% van de Nederlandse reizigers aan dat ze best wat gemak op willen geven als dat betekent dat ze kunnen helpen het toerisme weer op te bouwen. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereid om langere reistijden te accepteren en vinden ze het niet erg om bepaalde bezienswaardigheden niet te kunnen bezoeken vanwege wederopbouw.

Uiteraard is het wel belangrijk dat zulke reizen op het juiste moment plaatsvinden en het gebied veilig genoeg is om naartoe te gaan. Daarom wordt reizigers aangeraden om op de hoogte te blijven van reisadviezen afgegeven door de overheid van zowel hun eigen land als het land van bestemming.

Bij het ingaan van niet alleen een nieuw jaar maar ook een nieuw decennium, wordt duurzaam reizen steeds meer de norm en steeds minder een actieve keuze. Nederlandse reizigers benoemen de volgende manieren waarmee zij van plan zijn minder impact te veroorzaken op het milieu in 2020:

 • In goede accommodaties buiten het stadscentrum verblijven – 55%
 • Drukke trekpleisters vermijden door minder bekende attracties te bezoeken – 52%
 • Een reisschema uitstippelen dat afwijkt van de meest toeristische routes – 39%
 • De oorspronkelijk bedachte reisbestemming inruilen voor een minder bekend maar soortgelijk alternatief in hetzelfde land – 36%

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Meer Nederlanders willen volgend bewuster en duurzaam reizen”

 1. brabantman zegt op

  Eind van het jaar 2020 zal dan blijken dat een groot deel van de bevolking met vakantie gegaan zijn met…..Corendon. Lekker naar de goedkope schransbuffetten in o.a. Turkije.
  Echt duurzaam dus.
  Ja, de groenlinkse grachtengordel adepten, die vliegen duurzaam naar hun genossen in Venuzuela en Cuba. Kopen ze af, vliegschaamte. met een paar aalmoezen voor hun geweten.

 2. Wil zegt op

  “Volgend jaar reizen we bewuster en bezoeken we bestemmingen getroffen door natuurrampen.”. Ik denk dat de bewoners in die getroffen gebieden daar meer behoefte hebben aan materiele en financiële hulp dan aan de “ohh-kijk-eens-wat-erg” bezoekers.

 3. jan zegt op

  we worden gebrainwashed door groene gasten die ook vliegen, open haarden stoken voor hun warmte en barbeque, qij maar aan eu betalen, milieu, kom in de vogezen. kom in duitsland ze stoken allemaal hout, dat is goed voor het milieu!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website