Wie naar Thailand of elders reist deze zomer en besluit om wat spanning en avontuur op te zoeken, doet er goed aan om eerst hun reisverzekering te checken. Van elke tien reisverzekeringen dekken er vier de risico´s van gevaarlijke sporten helemaal niet, drie alleen optioneel met de wintersportdekking en een enkele alleen als de dekking specifiek is aangevraagd.

 
Dat blijkt uit onderzoek door MoneyView, een onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners.

Dat skiën en snowboarden extra risico´s met zich meenemen, is algemeen bekend. Bij elke reisverzekering is een wintersportdekking mee te verzekeren. Maar wat als je in je zomervakantie spontaan besluit een bungeejump te maken, te gaan parasailen, kitesurfen of je te wagen aan een parachutesprong?

Wie dergelijke activiteiten op vakantie wil ondernemen doet er goed aan eerst de voorwaarden van de reisverzekering te controleren. Doorgaans staat opgesomd welke sporten en activiteiten wel of niet verzekerd zijn. Voor een dekking van medische kosten als gevolg van de uitoefening van een gevaarlijke/avontuurlijke sport moeten meestal ook medische kosten worden meeverzekerd. De ongevallendekking (een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval) is door meerdere aanbieders expliciet uitgesloten als dit komt door een gevaarlijke sport/activiteit.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Grote verschillen in dekking voor gevaarlijke sporten reisverzekering”

 1. stevenl zegt op

  Zelfs als de reisverzekering niet dekt is er nog de ziekteverzekering, en die dekt gewoon, alleen ziektekosten natuurlijk.

  • Khun Peter zegt op

   Tot maximaal het niveau van de Nederlandse zorg, dus je kan dan nog met een rekening van duizenden euro’s geconfronteerd worden. Vergeet niet dat Bangkok Hospital een privé-kliniek is en soms al hogere tarieven rekent dan in Nederland

 2. l.lagemaat zegt op

  Voor 70 jaar en ouder zijn er een aantal reisverzekeringen, die je niet meer willen verzekeren!

  Wordt iemand 70 jaar dan wordt deze kennelijk beschouwd als een levensbedreigende diersoort en
  wordt de premie per maand met € 140 ,= om hoog geschroefd.

  Kortom maak de premies onbetaalbaar dan heb je van die oude “Muk”geen last meer omdat ze noodgedwongen moeten afhaken!
  En de VGZ vandaag nog publiceren dat de zorg veel goedkoper kan!

  Ouderen worden behoorlijk gediscrimineerd niet alleen met de pensioenuitkeringen (zie elders) als wel
  op verzekeringsgebied.Ook met ouderen die nog digibeet zijn, wordt steeds minder rekening gehouden!

  • Cornelis zegt op

   Weet je zeker dat die stijging van 140 euro per maand een reisverzekering betreft? Ik kan me dat absoluut niet voorstellen. Of heb je het over je ziektekostenverzekering?

   • l.lagemaat zegt op

    Dat waren mijn ziektekosten verzekering, sorry!

    Mijn huidige ziektekostenverzekering bedraagt nu € 393,=per maand bij de Franse Ambassade- April maatschappij.

 3. Henk zegt op

  Dekking van sporten staan vaak als extra’s.
  Echter niet alle reisverzekeringen hebben een dekking voor een jaar. Mocht je dus langer gaan check ook de termijn welke je maximaal mag verblijven. En ook opletten dat je wereld dekking hebt.

  Standaard is nl Europa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website