De financiële crisis krijgt steeds meer invloed op de vakantie van Nederlanders. Bijna de helft van hen (48%) zegt dat hun vakantiegedrag bepaald wordt door de crisis. Dat betekent minder vaak of niet op vakantie gaan. Toch zegt bijna 70% van de jongeren en de hogere inkomensklassen zich niets van de crisis aan te trekken, maar ze verlagen wel de vakantiefrequentie.

Dit blijkt uit de Zomer Zekerheidsindex 2013 van Nationale-Nederlanden die vandaag is gepubliceerd.

Minder op vakantie

Zes procent minder Nederlanders (74%) gaan dit jaar op vakantie, in 2012 was dit nog 80%. Daarnaast zegt een kwart van de ondervraagden dit jaar nog minimaal 1 maal op vakantie te gaan, vorig jaar was dit 40%. Toch blijft ook dit jaar de auto het meest populaire vervoermiddel en maakt het vliegtuig een kleine stijging door. Als een vakantie geboekt wordt, is Nederland als vakantieland iets populairder geworden, terwijl het buitenland ligt daalt. Als reisgenoot ligt de voorkeur wel bij de eigen partner (63%) en het genot wordt nog groter als de dag zelf ingevuld mag worden (41%).

Reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn minder in trek. Vooral de doorlopende reisverzekering wordt minder afgesloten of wordt stop gezet. Had in 2012 nog 88% van de Nederlanders een reisverzekering, dit jaar is dit gedaald naar 82%. 16% gaat zonder reisverzekering op vakantie, een opvallende stijging van 5% ten opzichte van 2012. Daarbij maakt bijna eenvijfde van de vakantiegangers (19%) iets vervelends mee op vakantie. Opmerkelijk hierbij is wel dat dit bijna altijd mensen zijn met een reisverzekering.

De veiligheidsbeleving van Nederlanders is het hoogst in Europa. Hierbij gaan Duitsland en Oostenrijk aan kop (41 en 20%). Buiten Europa voelen de ondervraagden zich minder veilig. Aanleiding hiervoor zijn vooral gebeurtenissen die het nieuws halen.

Onderzoeksbureau TNS NIPO onderzocht voor de zekerheidservaring van 1318 respondenten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website