Bangkok is één van de belangrijkste steden ter wereld als het gaat om internationale bestedingen van internationale reizigers, dat blijkt uit de jaarlijkse Global Destination Cities Index van MasterCard Worldwide.

Londen nummer 1, Bangkok 3e

De nummer 1 in de Top 20, Londen, zal voor het tweede jaar op rij ook het hoogste bedrag aan bestedingen door internationale bezoekers aantrekken en daarbij New York, Bangkok, Parijs, Amsterdam en Singapore achter zich laten. Vlak voor de Olympische Spelen blijkt Londen in opnieuw ’s werelds populairste bestemming voor internationale reizigers te zijn, met een record van 16,9 miljoen bezoekers op basis van het luchtverkeer.

Bangkok een reizende ster

Bangkok is een van de rijzende sterren van het rapport en wordt genoemd als de nummer één stad in termen van beoogde internationale bezoekersaantallen. Daarmee is Bangkok zelfs de belangrijkste bestemming in de regio Azië/Pacific op deze toplijst. De stad liet een groei in bezoekersaantallen zien van 6,5% ten opzicht van vorig jaar. De groei in internationale bestedingen nam met een indrukwekkende 16,6% toe.

Volgens de Index zal voor de Top 20 steden het totale aantal internationale bezoekers, ondanks een moeilijk economisch klimaat, naar verwachting met 5,7% groeien. De bestedingen door deze groep zullen toenemen met 10,6%, ten opzichte van 2011. Verwacht wordt ook dat Rio de Janeiro (toename van 28,6%), Tokio (+21,5%), Abu Dhabi (+17,9%), Tunis (+17,7%), Istanbul (+14,7%) en Toronto (+7,6%) de grootste groei van internationale bezoekers zullen beleven, terwijl de regio Azië/Pacific (+ 9,5%) van alle mondiale regio’s voor 2012 de grootste groei zal laten zien.

Opkomende economieën

Dr Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor voor MasterCard Worldwide en auteur van het rapport, concludeert: “Ondanks het feit dat de wereldeconomie momenteel door een moeilijke periode gaat, kan op basis van de index van dit jaar de verwachting worden uitgesproken dat er over de hele wereld centra zijn waar zowel het aantal bezoekers als de bestedingen van deze bezoekers flink zullen stijgen. Nu de opkomende economieën zorgen voor een nieuwe generatie van internationale reizigers, die de topbestemmingen van de wereld aandoen, blijven wereldsteden een belangrijke groeimotor.”

De MasterCard Index of Global Destination Cities kent steden een score toe op basis van het totaal aantal internationale bezoekers en grensoverschrijdende bestedingen door deze bezoekers in de steden die ze bezoeken en biedt tevens een prognose van de groei van het aantal bezoekers en passagiers voor 2012. Deze index en de bijbehorende rapporten zijn niet gebaseerd op MasterCard-volumes of transactiegegevens. Een interactieve kaart vindt je hier.

Bron: MasterCard Global Destination Cities Index 2012

1 reactie op “Bangkok derde in top 20 Global Destination Cities Index”

 1. fransamsterdam zegt op

  In dollars staat Bangkok dan weliswaar op de derde plaats, maar qua economische impact staat Bangkok natuurlijk al lang nummer 1.
  In Bangkok kun je voor 100 dollar nu eenmaal veel meer diensten/producten kopen dan in Londen of New York, dus moet er ook harder voor gewerkt worden.
  Een restaurateur in Bangkok die op een dag 2000 dollar omzet heeft nodigt zijn vrienden uit voor een feestje. In Londen moet je dan contact opnemen met je financiers.
  Kortom: Bangkok is booming! En dat met een vliegveld met twee baantjes…
  Nee, die Thai zijn nog niet zo gek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website