Aziatische auto’s betrouwbaarst

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: , , ,
26 oktober 2012
Aziatische auto’s betrouwbaarst

Betrouwbare auto’s komen uit Azië, concludeert de Consumentenbond in de Consumentengids van november.

Voor het onderzoek bundelde de Consumentenbond zijn krachten met het automagazine AutoWeek. De Toyota Urban Cruiser behaalde bij de Consumentenbond met een 9,8 de nummer een-positie. Met een 2,4 is de Alfa Romeo 156 de hekkensluiter.

Het enige Europese merk dat kan aanhaken bij de Japanse koplopers is Dacia. De Dacia Sandero staat op een gedeelde vijfde plek. Sommige merken hebben duidelijk uitglijders gemaakt. Zo doet Fiat het met de nieuwe Panda en Bravo bovengemiddeld goed, maar zet de oudere Stilo een van de slechtste scores neer. Voor Hyundai is de Santa Fe een slecht voorbeeld en laat het bedrijf met de ix20 juist zien hoe het een betrouwbare auto maakt.

Inventarisatie mankementen

In het gezamenlijke onderzoek stond voor de Consumentenbond de inventarisatie van mankementen en de daaruit voortvloeiende betrouwbaarheid centraal. Andere aspecten, zoals rijcomfort, brandstofverbruik en ruimteaanbod worden in andere onderzoeken van de Consumentenbond beoordeeld. AutoWeek focust zich in het onderzoek vooral op het tevredenheidaspect en reikt per categorie aan de beste uit de test op 17 november de Tevredenheids Trofee uit.

Bron: Consumentenbond

11 reacties op “Aziatische auto’s betrouwbaarst”

 1. Cú Chulainn zegt op

  Dit is eigenlijk oud nieuws. Wat de Duitsers wel kunnen en de Japanners niet, is hun auto’s neer zetten als de beste auto’s ter wereld. Hoor de reclames en slogans maar eens aan, en iedereen gelooft het ook nog eens. De Duitsers hebben betere marketing gedaan dan de Japanners v.w.b. uitstraling. Zelfs in Japan, of Azië, waar die betrouwbare auto’s vandaan komen, zullen rijken het liefts in een BMW of Mercedes gezien willen worden en niet in een Aziaat. Wat te denken van die stinkend rijke Arabieren? Tel daar nog eens bij op het feit dat in alle films bijna altijd Duistse auto’s worden neergezet als snel en sterk (je rijdt er probleeemloos mee door muren heen), en de mythe is ontstaan dat Duitse auto’s de besten in de wereld zijn. Weet iemand overigens waar je een overzicht van die test online kunt vinden?

 2. Cornelis zegt op

  ‘Aziatische auto’s’ is te algemeen gesteld, het gaat met name om de Japanse auto’s en niet om in Korea, Thailand of India gemaakte voertuigen. De waarde van dit soort onderzoeken vind ik overigens beperkt.

 3. Joe zegt op

  Ben ik helemaal mee eens met Chulainn, een slechte auto besta niet, een betere wel, en dat zijn duitse autos, ik heb alleen in duitse autos gereden, het was zo, het is zo, en het zal altijd zo blijven. Het kost uiteraad meer, maar dan heb je ook wat, zal verder geen merken noemen, en iedereen heeft zn eigen meiningen, voor mij Duits.

  • math zegt op

   Ben ik met u eens Joe, tot dat alles electronica werd. Toen had je niks meer in de hand, zelfs een automonteur kan niks meer. Het is afslepen naar de garage, auto aan de computer en men zag wat er mis was. Het vak automonteur bestaat echt niet meer!

  • Cornelis zegt op

   Als je goed leest zou je zien dat chulainn helemaal niet zegt dat Duitse auto’s de betere zijn……………

 4. fransamsterdam zegt op

  Auto’s zijn helemaal niet zo ontzettend betrouwbaar.
  In 1946 bestond het Nederlandse wagenpark uit ongeveer 30.000 auto’s. 1/3 deel daarvan kwam dat jaar in contact met de Wegenwacht.
  De Wegenwacht heeft momenteel ongeveer 3.5 miljoen leden, en men handelt zo’n 1.2 miljoen pechgevallen per jaar af. Dus nog steeds 1/3 van de leden per jaar.
  Bron: http://www.anwb.nl/wegenwacht/

  Gelukkig zijn vliegtuigen een stuk betrouwbaarder, per uur.
  Ervan uitgaande dat een auto gemiddeld niet meer dan zo’n 2 uur per dag rijdt, en een vliegtuig gemiddeld minimaal 12 uur per dag vliegt, zou bij eenzelfde mate van betrouwbaarheid elk vliegtuig gemiddeld 2 keer per jaar een beroep op de Wegenwacht moeten doen. Dat zou niet best zijn….

  Vorig jaar deze Nissan Maxima in Pattaya voor een dagje gecharterd, 5 uur, ongeveer 200 kilometer langs diverse attracties, inclusief chauffeur en LNG, 1200 Baht, 28.- Euro. Had wel 685.000 km op de teller, maar geen centje pijn, afgezien van de lederen bekleding die wat had geleden onder de hoge temperatuursverschillen.

  https://public.bay.livefilestore.com/y1pP1VN26GDWrZWN4HDYReRdt5cO4VCqZ1G5Irh14zM1GabE42EiflenYzE5bcPQUG9jc9q895_0JDUjUUVw1Rf0Q/P4040983.JPG?psid=1

  En als we ergens gestrand waren, had ik het ook niet erg gevonden. Het moet al heel gek gaan wil je ’s avonds niet gewoon ergens in een bed kunnen gaan slapen.

 5. pim zegt op

  De imitator komt uit Azië.
  De Kia ook ,mijn god wat een ellende met dat nieuwe kreng ,binnen een jaar nog niet zoveel ellende meegemaakt als met een auto van Kobus van het kamp voor 100 gulden die er nog netjes bij vertelde dat wanneer je er onder ging kijken hij de hond op je af zou sturen .
  De jappen kwamen met een goedkope auto europa binnen ,als je onderdelen nodig had was je beter uit met een Duitse auto .
  Voor mij Chevrolet met een uitstekende dealer in Hua hin die echt betaalbaar is .

 6. Frank Franssen zegt op

  Het hang er maar helemaal vanaf welk merk en type je bekijkt.
  Ik heb een ISUZI 4 max – 3 ltr. en als je op internet kijkt blijkt dat een van sterkste en betrouwbaarste auto’s te zijn. Ford, Nissan enz. hebben ze allemaal nagebouwd met minder het gewicht en brandstof gebruik in Europa Mercedes

  Kwaliteit is dus niet alleen een vergelijkbare(algemene) maatstaf.

  Een vergelijking van Eurpeesche autobouwers en die van Azie lijkt hier een onvolledige discussie.

  Frank F

  • pim zegt op

   Isuzi is van GM motors.
   Deze gaat eerst de markt op om hem uit te proberen .
   Daarna komt de verbeterde versie onder de naam Chevrolet op de markt .
   Ik heb de Chevrolet max 4 wheel drive 3 liter en laat iedere Isuzi lachend mijn kont zien .

 7. Frank Franssen zegt op

  Sorry,
  Mijn berichtgeving op zondag in Thailand is een ramp.(internetverbindingen)
  Ik kom erop terug..

  Frank F

 8. Cú Chulainn zegt op

  @ Frank, sorry ik snap niets van deze reactie. Alsof je een telefoongesprek voert dat iedere keer enkele seconden onderbroken wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website