Weer een lijstje van de beste universiteiten ter wereld, ditmaal van de Times Higher Education Ranking. De Mahidol universiteit was en blijft volgens deze ranking de beste universiteit in Thailand en staat in de Times Higher Education Ranking staat de universiteit tussen plaats 501 en 600.

Twee Thaise universiteiten staan nu ook op de lijst: het King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang en de Kasetsart universiteit. Vier andere stonden al op de lijst tussen plaats 601 en 800.

Nederland

Nederland is voor het eerst met dertien universiteiten vertegenwoordigd in de Times Higher Education World University Ranking, een belangrijke ranglijst van de 200 beste universiteiten ter wereld.

Net als vorig jaar staan er acht Nederlandse instellingen bij de eerste honderd op de ranglijst. De Technische Universiteit Delft heeft met plek 59 de hoogste notering. In de ranglijst zijn alleen de VS, Groot-Brittannië en Duitsland met meer instellingen vertegenwoordigd.

België

België telt acht instellingen voor hoger onderwijs in de prestigieuze wereldranglijst. De KU Leuven zakt van de 35ste naar de 40ste plaats in de lijst, maar blijft wel de beste Belgische instelling voor hoger onderwijs volgens deze rangschikking. De tweede Belgische universiteit is die van Gent en die treffen we aan op plaats nummer 118, dezelfde plaats als vorig jaar.

De nummer drie is de Franstalige Université Catholique de Louvain die een sprong voorwaarts maakt van 167 naar op 128. Ook de Franstalige Université Libre de Bruxelles raakt hogerop in de stand en komt in de top 250, komende van de schijf tussen 351 en 400. De universiteit van Hasselt ten slotte zit in de schijf 401-500 en komt voor het eerst in deze prestigieuze lijst voor.

De Universiteit van Antwerpen zakt van 190 naar de schijf 201-250. Ook de Université de Liège zakt wat, van de schijf 251-300 naar 301-350. De Nederlandstalige Vrije Universiteit Brussel blijft op dezelfde plaats als vorig jaar, in de schijf van 301- 350.

De toptien:

 1. Oxford University (VK)
 2. California Institute of Technology (VS)
 3. Stanford University (VS)
 4. Cambridge University (VK)
 5. Massachusetts Institute of Technology (VS)
 6. Harvard University (VS)
 7. Princeton University (VS)
 8. Imperial College (VK)
 9. ETH (Eidgenössische Technische Hochschule) Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich (Zwitserland)
 10. University of California, Berkeley (VS) ex aequo met University of Chicago (VS)
No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “En de beste universiteit van Thailand is: De Mahidol universiteit”

 1. Ger zegt op

  Altijd leuk zo ranking. In Thailand draait het voornamelijk om schijn en uiterlijk vertoon, zo ook natuurlijk in elk aspect van het onderwijs.
  Denk nu dat er niet veel ruchtbaarheid wordt gegeven aan het feit dat de minst slechte universiteit ergens tussen plaats 500 en 600 staat. Dit is internationaal gezien een blamage.
  Voor een inkijk kan ik het artikel van Chris in dit blog een jaar geleden aanbevelen: zie het grelateerde artikel Kennis is macht …

 2. Hendrik zegt op

  Goed te zie dat Stamford het nog steeds goed doet. Had het geluk daar te mogen afstuderen maar in Thailand moeten ze nog veel Werk verzetten. Mijn Thaise echtgenote heeft gestudeerd in Chonbury maar daar scheen toendertijd bijna iedereen te slagen. ( 8 jaar terug) . Ging alleen om de foto van de prinses die het Diploma overhandichte. ( sorry voor mijn Nederlands)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website