De Nederlandse ondernemers Thomas Ruiter en Menno Keppel van ‘Take Me Home’ Tomaten in Chiang Mai melden met trots een recordopbrengst van tomatenoogst in Thailand. De oogst van 30 kilo per vierkante meter is een feit.

Er is nog een maand te gaan voor het einde van het oogstseizoen. De inschatting is dat er uiteindelijk 32 kilo per vierkante meter zal worden gerealiseerd. “Als we dat bereiken, trekken we een fles champagne open! En dan weer terug naar de werkvloer, want volgend jaar gaan we voor 35 kilo!”

Take ME Home levert aan Thaise retailers als Tesco Lotus, Big C, The Mall Group en Tops Supermarket.

Thomas Ruiter en Menno Keppel van Take Me Home Tomatoes bereikten dit mooie resultaat met de speciale Alma-kassen van Asian Perlite Industries uit Maleisië. De hightech-kassen, met speciale koeling/screening/irrigatie maakt jaarronde, kwalitatieve oogst mogelijk ondanks het relatief ongunstige klimaat.

Take Me Home realiseert normaal gesproken twee oogsten per jaar. De goede resultaten met hun eerste Alma-kas zijn de reden voor Take Me Home Tomaten om er nog twee bij te laten bouwen. “De resultaten van deze speciale kasstructuur zijn zo bevredigend dat we van plan zijn om geleidelijk aan al onze kassen te vervangen,” stelt Thomas.

Bron: Groentenieuws – www.groentennieuws.nl

Meer informatie over Take me Home Tomatoes: www.takemehometomatoes.com/th/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website