Het Nederlandse AkzoNobel heeft plannen bekendgemaakt voor een investering van meer dan € 30 miljoen in een productiefaciliteit in Thailand om daar de regionale groei van het bedrijfsonderdeel Performance Coatings te ondersteunen.

Het project, dat wordt ondersteund door de Thailand Board of Investment, omvat de bouw van een productielocatie van 120.000m2 op het Hemaraj Eastern Seaboard Industrial Estate in Chonburi. In eerste instantie gaat het om een capaciteit van 45.000 ton per jaar en de start van de productie staat gepland voor het derde kwartaal van 2016.

De nieuwe fabriek ondersteunt meerdere onderdelen van Performance Coatings, waaronder Metal Coatings, Protective Coatings, Specialty Coatings en Marine Coatings, en bepaalde producten van de Decorative Paints business van AkzoNobel.

“Met de investering in deze nieuwe fabriek ondersteunen we zowel de verdere groei in Thailand als onze uitbreidingsstrategie voor onze regionale activiteiten”, aldus Ab Ghosh, Managing Director van het onderdeel Metal Coatings van AkzoNobel. “Een aantal bestaande activiteiten wordt geconsolideerd op de nieuwe locatie, waardoor wij operationele normen van wereldklasse kunnen bieden.”

Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Performance Coatings, voegde hieraan toe: “Thailand is een essentiële markt voor onze groeistrategie en deze investering stelt ons in staat om onze positie als grootste leverancier in dat land verder te versterken. Bovendien fungeert de locatie als verdeelpunt voor het distributienetwerk binnen de regio.”

“Onze activiteiten in Azië zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid”, vervolgde hij. “Omdat de vraag en de volumes blijven toenemen, kunnen we vanuit de nieuwe locatie onze klanten beter van dienst zijn, waar en wanneer ze onze producten ook nodig hebben.”

Over AkzoNobel

AkzoNobel is een Nederlandse multinational met activiteiten op het gebied van verven en lakken en (specialty) chemicals. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. Over 2014 bedroeg de geconsolideerde omzet 14,3 miljard euro en de onderneming is actief in meer dan 80 landen. Het bedrijf is ‘s werelds toonaangevende verfleverancier met beroemde namen zoals Flexa, Sikkens, Dulux en Hammerite.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nederlandse AkzoNobel bouwt een fabriek in Thailand”

 1. Jan zegt op

  Aangezien ik met plannen rondloop om naar Thailand te verhuizen vroeg ik me af of er ook vacatures komen voor Nederlanders in Thailand? Al dan niet vanuit deze organisatie.

  Groet Jan.

  • LOUISE zegt op

   Hallo Jan,

   Plannen om naar Thailand te verhuizen??
   Gewoon in je auto stappen en op naar Amsterdam, hoofdkantoor.

   Naar mijn mening zal de desbetreffende personeelschef het hooglijk op prijs stellen dat iemand een dusdanig initiatief neemt, wat een positieve wending kan geven aan jouw sollicitatie.

   En stel dat je aangenomen wordt, heb je tot volgend jaar de tijd om je leven/verplichtingen, verkoop van wat dan ook in orde te brengen.

   Mocht je deze stap doen, laat T.B. weten hoe alles verloopt graag.

   Gewoon doen!!

   Succes,

   LOUISE

   • Jan zegt op

    Dank je Louise voor deze reactie. Ik heb nl nog niet te pensioengerechtigde leeftijd bereikt en moet een inkomen hebben en dan het liefst via een Nederlands bedrijf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website