IKEA gaat meer winkels openen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags: ,
18 maart 2018

IKANO Private Ltd, de exploitant van IKEA-winkels in Zuidoost-Azië, kondigde deze week een ambitieus plan aan om in de komende vijf tot tien jaar elk jaar een winkel in de regio te openen.

Tweede IKEA-winkel

Het bedrijf opende gisteren officieel zijn tweede IKEA-winkel in het Bang Yai-district in de provincie Nonthaburi. Met een budget van 6,3 miljard Baht is de winkel in CentralPlaza Westgate de grootste IKEA-vestiging in Zuidoost-Azië, met een winkeloppervlak van 50.278 vierkante meter en 8000 producten in voorraad. De winkel streeft naar vier miljoen kopers tot aan het eind van dit jaar, hetgeen moet oplopen naar vijf miljoen volgend jaar.

Thailand strategische markt

Christian Rojkjaer, managing director van IKEA Southeast Asia, zei dat Thailand een van de strategische markten van het bedrijf is voor de uitbreiding van haar winkels in Zuidoost-Azië. Hij zei dat het bedrijf tien jaar geleden voor het eerst naar de opening van een winkel in Bangkok keek, waarna de IKEA Bangna-outlet ongeveer vijf jaar geleden werd geopend.

Zuidoost-Azië

“Onze nieuwe IKEA-winkel in Bang Yai is de 415ste IKEA-winkel die over de hele wereld is geopend,” zei Rojkjaer. “We hebben nu zeven IKEA-winkels in Zuidoost-Azië, te weten in Singapore, Maleisië en Thailand. We werken aan de opening van IKEA-winkels in de Filippijnen en Vietnam.” Hij zei dat het bedrijf in 2019 een winkel in Penang, Maleisië, zal openen, terwijl de eerste IKEA in Manilla in 2020 wordt geopend. Dit zou worden gevolgd door Ho Chi Minh City of Hanoi in 2022.

“We zien een groot potentieel voor de groei en toekomstige uitbreiding van IKEA-winkels in bepaalde markten in Zuidoost-Azië, aangedreven door vele positieve factoren, zoals vooral de groeiende middenklasse,” zei Rojkjaer. “Consumenten in Zuidoost-Azië genieten ook van een groeiend inkomensniveau en bestedingsmogelijkheden.”

Nieuwe locaties Thailand

Rojkjaer zei dat voor Thailand, ongeveer 10 meer IKEA-winkels binnen de komende vijf tot tien jaar zullen worden geopend, waarvan er twee grote winkels zullen zijn en de rest kleinschalige winkels, of zogenaamde pick-up- en bestelpunten (POP’s). De eerste POP-outlet werd in november 2016 geopend in Phuket, met een oppervlakte van 2.615 vierkante meter in winkelruimte, dat een investering vergde van ongeveer 175 miljoen Baht. “We zijn op zoek naar andere potentiële locaties in Bangkok, vooral in het noordoosten en zuidwesten, voor de opening van IKEA-winkels”, aldus Rojkjaer. “We zijn ook op zoek naar toplocaties, zoals in Udon Thani, Chiang Mai en Pattaya, voor de uitbreiding van onze kleinschalige POP-verkooppunten.

“Er zijn fantastische mogelijkheden voor IKEA in Thailand om te groeien, dankzij het toenemende aantal kleine fabrikanten voor meubilair en woonaccessoires in handen van Thaise ondernemers, waarmee IKEA samenwerkt.”

Bron: Artikel van Kwanchai Rungfapaisarn in The Nation

2 reacties op “IKEA gaat meer winkels openen in Thailand”

 1. l.lagemaat zegt op

  Toen ik voor het eerst Ikea in Bangkok bezocht, kreeg ik een heel raar
  gevoel over mij.

  De indeling was precies hetzelfde als in Nederland en ik voelde mij niet in Thailand!
  Ik had het idee met een half uur rijden ben ik thuis! (Nederland)
  Een soort droom uit het verleden.

  Maar om mij heenkijkend zag ik alleen maar “andere” mensen. (Thaise mensen)
  En uit het gebouw komend besefte ik dat het bijna 1,5 uur rijden zou zijn om “thuis” te komen.

 2. bob zegt op

  Aan de 2nd road Jomtien ligt nog een aardig perceel. Goed bereikbaar. En veel expats.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website