In de komende weken zullen we de diversiteit van de Nederlandse bedrijven die zaken doen in Thailand belichten door een korte presentatie van hun verschillende activiteiten en profielen. Dit is onze eerste post in deze serie, waarin we een langjarig succesvol bedrijf aan u voorstellen: East-West Seed

”East-West Seed werd in 1982 opgericht door Simon Groot, een 6e generatie zaadhandelaar uit Enkhuizen. Sindsdien helpt het bedrijf kleine boeren een hoger inkomen te verdienen door een hogere productiviteit en een betere kwaliteit van de gewassen met behulp van hoogwaardige groentezaden en moderne teeltkennis.

Het bedrijf introduceerde marktgerichte plantenveredeling in Zuidoost-Azië door te focussen op de lokale behoeften. Tegenwoordig is het de marktleider voor tropische groentezaden in Azië. Het heeft een leidende positie in Indonesië, de Filippijnen, Thailand, Myanmar en Sri Lanka en heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Afrika, China, India, Latijns-Amerika en Vietnam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nonthaburi.

Het produceert een breed portfolio van hybride en vrij bestoven groentezaden op meer dan 6.000 hectare land in Zuidoost-Azië en India. East-West Seed is een multiculturele organisatie met meer dan 3.000 medewerkers, 12.000 contractkwekers en heeft R & D-stations in heel Azië. Het dankt zijn voortdurende groei aan een sterke cultuur van innovatie.”

Zie ook de website: www.eastwestseed.com

Bron: Facebook pagina van Nederlandse Ambassade, Thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Uitgelicht: East-West Seed, Nonthaburi”

  1. Frans Nico zegt op

    Aan dit soort bedrijven kan niet voldoende aandacht worden geschonken. Aan de redactie: ga zo door.

  2. Richard zegt op

    Ook ik kijk reikhalzend uit naar een vervolg van TB verslagen van Nederlandse bedrijven die succesvol zijn in Thailand. Prima werk redactie.

  3. Harrie zegt op

    Super zulke verhalen lees ik graag, ga zo door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website