Een aardbeving met de kracht van 6,3 op de schaal van Richter heeft maandagavond de noordelijke provincie Chiang Rai getroffen. Sindsdien zijn meer dan honderd naschokken gemeten, in kracht variërend van 3 tot 5,2.

Eén persoon is overleden en twintig zijn gewond geraakt. De schade aan wegen en huizen is aanzienlijk, maar de twee dammen in de provincie zijn niet beschadigd.

Het epicentrum van de beving lag op 7,4 kilometer onder de grond in het district Mae Lao. Ook in de buurprovincies Chiang Mai en Lampang werd de schok gevoeld en zelfs in hoge gebouwen in Bangkok.

De beving beschadigde gebouwen, wegen, energiebronnen en communicatiesystemen in een gebied met een straal van 24 kilometer. Op de luchthaven van Chiang Rai raakten plafondtegels los; passagiers verlieten in allerijl de terminal. Het vliegverkeer is stilgelegd voor een inspectie van de runway. Naar verluidt is het licht in Phan uitgevallen.

De beving vond plaats op de 23 kilometer lange Phayao breuklijn. Het was de sterkste aardbeving in Noord-Thailand.

(Bron: Website Bangkok Post, 6 mei 2014)

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Zware aardbeving in Chiang Rai; honderd naschokken”

 1. Rob V. zegt op

  Ik zag wat foto’s gisteren avond voorbij komen, veel scheuren en kapotte muren en daken. Ook de bekende witte tempel, wat Rhong Khun heeft veel schade. Zonde. Het aantal gewonden is natuurlijk nog spijtiger, “slechts” 1 dode, dat hadden er ook meer kunnen zijn…

 2. Jogchum zegt op

  Woon 75 km van Chiangrai.( Thoeng ).. Ook daar werden de schokken gevoeld. Zat juist achter mijn PC, die
  op dat moment begon te schudden en uitviel.
  Het is overgens niet de eerste keer dat ik dit meemaakte. Het noorden van Thailand staat er om bekend.

 3. Martien zegt op

  Wij wonen 30 km ten noorden van Chiang Rai. Daar was, nadat je de indruk had gekregen dat er een heel veld Formule 1 rijders op je afreed, dat het huis aan een soort dansfestival was begonnen waarbij dit dan de eerstse les was. Na een minuut? ik kan het me niet meer herinneren was het over en begonnen de naschokken aan hun spelletje. Maar geen schade aan personen of huizen. Ook vanochtend nog een paar naschokken en we hopen maar dat het voor de eerste tijd weer over is.

 4. Johan Vranken zegt op

  Zat op het moment van de beving in mijn hotelkamer in Bangkok op de 14de verdieping van het Aetas Lumpini Hotel. Het was wel even schrikken toen plots de gordijnen begonnen te bewegen.Ik stond op om aan het raam te kijken wat er scheelde en kom moeilijk rechtdoor gaan alsof ik te veel gedronken had. Ben via de noodtrap naar beneden gegaan, maar alles was al voorbij eer ik buitenkwam. Ben er met de schrik vanaf gekomen.

 5. Leo zegt op

  Thai Guru heeft foto`s geplaatst van Wat Rong Khun: http://www.facebook.com/thaigurumagazine

  Binnenkort volgt een reportage over de gevolgen van de beving voor Wat Rong Khun.

 6. Mary zegt op

  Wij gaan 18 mei naar Thailand voor een rondreis noord Thailand. Nu met die onlusten en aardbeving vind ik het wel erg eng worden. Wanneer beslis je nu of je gaat of niet? Iemand tips ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Mary Gewoon gaan. Thailand is een groot land, iets kleiner dan Frankrijk. Als er onlusten zijn (voorlopig is daar nog geen sprake van) beperken die zich tot een klein gebied. Onlusten kun je altijd vermijden. En wat betreft de aardbeving. De huidige aardbeving langs de Phayao breuklijn is de tweede in twintig jaar en bovendien van een uitzonderlijke kracht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website