Zuuraanvallen houden Bangkok in haar greep

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
9 juni 2012

Vrouwen die zich begeven in de drukke straten van Bangkok zijn gewaarschuwd voor aanvallen met zuur. Twee onbekende mannen op een motorfiets bespuiten nietsvermoedende slachtoffers met zuur en verminken zo hun slachtoffers in het gezicht.

Op de website Pantip.com schrijven verschillende mensen dat ze door onbekende zijn aangevallen, en met een waterpistool een chemische substantie in het gezicht kregen gespoten, dit zorgt voor huid irritatie. Ook de website van de Bangkok Post maakt melding van de incidenten. The Nation maakt er ook melding van, maar deze krant stelt daarbij nadrukkelijk vast dat het om berichten op Sociale Media gaat.

Plekken

Op de volgende plekken heeft dit al plaats gevonden:

 • Ratchaprasong
 • Pratunam
 • Victory monument
 • Saphan kwai brug
 • Central Lad Prao.

De aanvallen zijn willekeurig en vonden allen plaats na 7 uur s’avonds.

Politie machteloos

Inmiddels is de politie op de hoogte, en doen ze er alles aan de onbekende belagers te pakken te krijgen. Pol Col Rangsan, een polititeofficiers vraagt om begrip: “Het is moeilijk om te reageren op zulke willekeurige aanvallen, maar ik heb mijn agenten vertelt extra oplettend te zijn.”

Bericht is ingestuurd door Friso Poldervaart

4 reacties op “Zuuraanvallen houden Bangkok in haar greep”

 1. justHarry zegt op

  Een mooie gelegenheid om het Song Krang gebeuren af te schaffen …

 2. Kees zegt op

  Wacht even…het is helemaal niet zeker dat dit daadwerkelijk is gebeurd. Het is waarschijnlijker dat het om een ‘urban myth’ gaat. Zolang de slachtoffers niet daadwerkelijk zijn geverifieerd door de serieuze journalistiek (waar we pantip niet toe rekenen) kunnen we het daar maar het beste op houden. Mochten deze geruchten waar blijken te zijn, dan is het natuurlijk verschrikkelijk ziek!

 3. Sir Charles zegt op

  Er is een verdachte -let wel verdachte- aangehouden en de vloeistof die hij gebruikt zou hebben schijnt een toiletschoonmaakmiddel te zijn. http://instagr.am/p/Lsbzh7MnMU/

 4. Frans v St. zegt op

  Beste medelezers,

  ik ben op dit moment in Bangkok en zag zojuist op ch.7 dat de zuur spuiter is opgepakt, hij was jaloers omdat hij erg arm is en zag veel rijke vrouwen lopen, en die waren zijn doelwit.
  Dus er kan weer (een beetje meer) adem gehaald worden in BKK.

  Groetjes,
  Frans van St.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website