De zuidelijke provincies Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang en Satun moeten de komende twee dagen rekening houden met zware tot zeer zware regen en mogelijke overstromingen.

Het weer staat onder invloed van een actief lagedruk gebied. Bewoners en  toeristen in de genoemde provincies wordt aangeraden de weersvoorspellingen te blijven volgen en niet de zee op gaan vanwege hoge golven.

Reizigers dienen er rekening mee te houden dat een aantal bus- en treinroutes van Bangkok naar het zuiden gestremd zijn. Informeer voor je vertrekt naar de status.

Luchthaven Nakhon Si Thammarat

De luchthaven van Nakhon Si Thammarat is vandaag en morgen gesloten omdat de start/landingsbaan en de centrale ingang onder water staan. De luchthaven ging vrijdag dicht. Tussen Don Mueang en Surat Thani zet Thai Lion Air tot dinsdag vier extra vluchten in.

De bewoners van Nakhon Si Thammarat zijn gewaarschuwd dat er mogelijk krokodillen ontsnapt zijn uit de dierentuin Tung Ta Lad, die onder water is gelopen. Het gaat om minstens tien dieren. De afgelopen twee dagen hebben bewoners twee krokodillen dood geschoten.

In het district Nop Phi Tham zijn twee bruggen ingestort, waardoor tienduizend bewoners geen kant op kunnen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Zuid-Thailand: 13 provincies gewaarschuwd voor zware regenval en overstromingen”

 1. Tino Kuis zegt op

  Toen in 2011 de overstromingen Bangkok bedreigden stonden de Thaise-talige, Engels-talige kranten en alle blogs vol met berichten vooral over wie er schuld had aan de overstromingen. Dat was Yingluck vonden de meesten.

  Nu zijn de overstromingen in het Zuiden, bijna even ernstig, en de berichtgeving is een stuk minder. Bangkok in Thailand en Thailand is Bangkok, toch?

 2. chris zegt op

  In 2011 werd de schuld van de overstromingen niet bij Yingluck gelegd. Yingluck en ook de gouverneur van Bangkok (Sukhumbandt) kregen er wel hard van langs over de manier waarop zij de crisis behandelden. De overstromingen in het zuiden, hoe erg ook, zijn qua omvang ook niet te vergelijken met 2011 toen miljoenen mensen (en zeker niet alleen in Bangkok maar ook in meer noordelijke provincies) onder de wateroverlast leden.

 3. chris zegt op

  http://www.thaiwater.net/web/index.php/ourworks2554/379-2011flood-summary.html

 4. Ben zegt op

  Zoals in het bericht staat, wordt de regen veroorzaakt door een actief lage druk gebied.
  Het vervelende is, dat dat al zo’n vijf dagen met de kern in de buurt van de stad Ranong ligt en niet van zijn plaats wijkt.
  Hier in Ban Krut (Prachuab Khirikhan) regent het nu al sinds 3 januari onafgebroken.

  Ik heb vanmiddag een jong gezin uit Zweden gesproken, die hier met 3 kleine kinderen op vakantie zijn.
  Zij kwamen hier met de verwachting dat het, zoals andere jaren prachtig weer zou zijn, maar hun vakantie is nu grotendeels verregend.
  Als zij 5 dagen geleden geweten hadden, dat de regen zo lang aan zou houden, waren ze naar een andere plaats gegaan, maar toen was de verwachting, dat de regen, zoals gewoonlijk deze tijd, weer snel over zou zijn.

 5. Huub Bouwens zegt op

  Schuld, schuld…..wij komen net van Ko Tao, zitten nu in Khao Sok. Als je de hoeveelheden water ziet…wij geven zo makkelijk een overheid de schuld…
  Huub

 6. Ginette Vandenkerckhove zegt op

  Zijn van zaterdag terug van samui , al van 1999 gaan we daar zo erg heb ik dit nog niet gezien en het zal er ook niet op betere worden er wordt altijd maar hoger gebouwd , bomen moeten er aan geloven er is geen beleid op het eiland ik zie de toekomst samui met lege ogen aan Ginette zitten nu in Bangkok

 7. Lenie zegt op

  Nu ook vanaf Ban Krut niet mogelijk om met de bus of trein richting zuiden of Bangkok te rijden na overstromingen van vannacht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website