Zuid-Korea en China (inclusief Hong Kong en Macao) worden door Thailand niet meer gezien als risicogebieden. De landen zijn van de lijst met ‘Disease Infected Zones for Covid-19’ verwijderd.

China en Zuid-Korea stonden sinds 6 maart op die lijst van het ministerie van Volksgezondheid. Inmiddels is het virus in beide landen onder controle, waardoor het besluit is gevallen ze van de lijst te schrappen. Net als in Thailand is het aantal dagelijkse besmettingen er significant gedaald.

Dat betekent overigens niet dat er nu toeristen uit die landen naar Thailand kunnen komen. Commerciële internationale vluchten blijven minstens tot 31 mei verboden, aldus een eerdere mededeling van de CAAT.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Zuid-Korea en China niet meer op de lijst van onveilige corona gebieden”

 1. Erik zegt op

  En dat net nu in Z-Korea een heropleving van het virus bekend is gemaakt. Men is zo vriendelijk de homoseksuele medemens de schuld daarvan te geven; zie https://foreignpolicy.com/2020/05/13/coronavirus-resurgence-south-korea-reignites-homophobia/

  Uit China lees je ook wel eens iets over een tweede uitbraak.

  En nu? Hebben de witneuzen (behalve die in Beieren, natuurlijk…) het nu weer gedaan? Koren op de molen van een zekere minister…. Ik denk dat Thailand overhaast reageert.

 2. Hans zegt op

  Ik denk dat Thailand het politieke spelletje meespeelt en een aantal landen, waaronder China, van de hoogrisico lijst haalt om hen gunstig te stemmen.

  Het betreft uiteindelijk slechts een gebaar, want erg veel schieten de Chinezen en Koreanen er niet mee op, want het verbod op internationale vluchten naar Thailand is inmiddels tot eind juni verlengd.

  • mattheus zegt op

   Het geeft Thailand wel de mogelijkheid om per 31 mei een uitzondering op het verbod te maken voor “veilige” landen. Het zou me niet verbazen als dit gaat gebeuren. Thailand kan niet nog veel langer zonder de toeristen inkomsten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website