Ziekenhuizen op Koh Samui ontkennen het bericht dat zij de Britse acteur Paul Nicholls (38) hebben opgelicht door hem tienduizenden pond in rekening te hebben gebracht voor behandeling van een gebroken been, opgelopen tijdens een val van de top van een waterval.

De Britse krant The Sun schreef dat het Samui International Hospital 13.000 pond rekende voor een nachtje een fout van de krant want dat moest 13.000 baht zijn.

Een ander betrokken ziekenhuis die hem behandelden schreven op Facebook en toelichting. Het ziekenhuis had een medische team gestuurd om Nicholls te redden die al tweeënhalf dagen in het water had gelegen. Hij werd half bewusteloos ontdekt door een dorpeling, die zijn motorfiets had opgemerkt. Zijn knieschijf was gebroken en hij had een open wond aan zijn knie, die aan het ontsteken was.

De operatiekosten zouden 500.000 baht kosten, maar dat kon hij niet betalen. Daarom werd hij  overgebracht naar een staatsziekenhuis op Koh Samui. De arts heeft daar zijn wond behandeld en voorbereidingen getroffen voor een operatie. Ook die kon hij niet betalen.

Volgende week vliegt Nicholls (bekend van de serie EastEnders) terug naar Engeland war hij zich waarschijnlijk zal laten opereren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Ziekenhuizen op Koh Samui doen hun verhaal na beschuldiging van oplichting”

 1. Michel zegt op

  Ook die 13.000 baht, ofwel zo’n €340,- voor 1 nacht ziekenhuis in Thailand vind ik behoorlijk buitensporig. Dat gaat een verzekeringsmaatschappij nooit betalen.
  Een knieoperatie van 500.000 ofwel zo’n €13.000,- al helemaal niet.
  Een kennis van mij kreeg nog niet zo lang geleden de rekening voor 5 dagen ziekenhuis en daarbij de reparatie van zijn gecompliceerde scheenbeen breuk, 82.000 baht, waar de verzekering nog moeilijk over deed omdat ze de rekening te hoog vonden voor Thaise begrippen.
  Dat ziekenhuis op Koh Samui moet dus niet in de verdediging springen, maar zich heel diep gaan schamen.

  • Liam zegt op

   Laat de huisarts in NL gratis zijn, zodra je doorgestuurd wordt naar de specialist in het ziekenhuis ben je meteen je eigen risico van € 385 kwijt. In Engeland is de medische zorg gratis meen ik. Toch kan ik me niet voorstellen dat zo n jonge vent met vakantie gaat in een ver land en nog geen € 340 kan betalen. Hij spaart immers de hotelkosten ook nog uit. Ik ben vind het niet extreem duur

  • ruud zegt op

   Dat nachtje in het ziekenhuis zal waarschijnlijk inclusief alles wat er aan hem gedaan is zijn.
   Ik lees dat in Nederland een dag in een ziekenhuis 900 Euro kost (op een zaal met veel mensen waarschijnlijk).
   Dus 340 Euro valt nog wel mee lijkt me.
   Ziekenhuizen maken ook kosten, dat gebouw moet ook neergezet, schoongemaakt en onderhouden worden.
   En de aandeelhouders willen ook graag geld zien.
   Hij had ook kunnen zeggen breng me maar naar een ziekenhuis van de overheid, want ik heb geen geld.

   Wat niet wil zeggen, dat de priveklinieken niet vaak met een vork (of zelfs een heel bestek) schrijven, maar je moet de situatie wel per geval beoordelen.

   De laatste keer dat ik het Bangkok hospital ben binnengelopen, maakten ze reclame voor kamers voor een bedrag van 8.000 Baht.
   340 Euro zonder reclame, lijkt dus een redelijk normale prijs, voor een (prive?)kamer.

   Verder is het verhaal wat vaag, want ik heb geen copie van een rekening ter hoogte van de genoemde bedragen gezien.

  • Eef zegt op

   Ben gevallen,elke dag.naar het ziekenhuis gegaan 7 dagen achtereen schoonmaken ,verband middelen niet in rij direcht geholpen en nog een plastic tas met verbandmiddelen voor thuis 480 bath,inholland naar de huisarts gegaan ,die beoordeeld met de kleren aan, moet zelf vragen om foto en echo te laten maken, 2 weken wachten voor je terecht kan. Thailand okee.

 2. Leo Th. zegt op

  Eerder was er sprake van dat de kosten van een operatie £ 90.000 zouden bedragen, dus zo’n € 100.000. Dat kon niet anders dan een fout zijn. De bedragen die nu vermeld worden zijn beduidend lager al kan ik mij voorstellen dat hij niet in staat was om 500.000 Bath op te hoesten. Eens te meer blijkt dat je nooit zonder een (reis) verzekering op vakantie moet gaan!

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Als je weet dat je geen 13,000 euro kunt ophoesten, en je engelse zorgverzekering geen werelddekking geeft, ben je erg dom als je geen reisverzekering afsluit als je een gevaarlijk 3e wereld land gaat bezoeken en ook nog eens gevaarlijke klauterpartijen in je eentje onderneemt.
   Eigenlijk vraag je er dan een beetje om.

 3. Anja zegt op

  Kon hij niet betalen???
  Deze man is een acteur, toch echt niet met een minimum inkomen!

  • Kees 2 zegt op

   Anja, Daarin vergis je je. Heel veel acteurs verdienen een minimuminkomen of minder.
   Hier kun je lezen dat het in NL gemiddeld 1150 euro per maand is. En ze moeten nevenactiveiten ontplooien om fatsoenlijk te verdienen.
   https://www.televizier.nl/categorie/overig-tv-nieuws/acteren-is-geen-vetpot.5915.lynkx

   Oke, dit is NL en geen Engeland, maar ik kan me best voorstellen dat het daar voor de meesten ongeveer hetzelfde is

   • Anja zegt op

    Beste Kees,
    De man speelt in diverse series zijn inkomen zal echt wel meer dan een vetpot zijn!
    Hoef je geen medelijden mee te hebben!

    • Kees 2 zegt op

     Beste Anja, Hij kon in Thailand eea niet betalen, dus lijkt dat voldoende bewijs voro zijn geringe financiële armslag
     In het verleden hadden we de bekende actrice Wille van Ammelrooy, speelde in vele series, maar leefde meestal op bijstandsniveaus.

     • Ger zegt op

      Voors en tegens. Als meneer zo arm was dan ging hij niet lekker op vakantie naar Koh Samui maar bleef vanwege zijn beperkte financien thuis. Ten tweede hij is zelf nalatig geweest door geen ongevallen-, ziekte- of reisvetzekering te nemen voor zijn vakantie kost slechts enkele tientallen pondjes/euro’s, dus eigen verantwoordelijkheid ontlopen dan is het je eigen schuld als het hem geld kost en dan geen anderen hierover blameren.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Vroeger zei mijn vader altijd : “De krant, die brengt de leugens in het land.”

 5. Henk@ zegt op

  De Thaise ziekenhuizen zijn uitstekend daar niet van maar zodra het om buitenlanders gaat verzinnen ze van alles en nog wat om de prijs te verhogen en de behandeling langer te laten duren. Ik heb het zelf meegemaakt in Udon Thani.

  • peter zegt op

   Helemaal mee eens. Paar keer zelfde ervaring in Udon Thani meegemaakt.
   Voor eenvoudige blaasontsteking werd er de meeste agressieve behandeling geadviseerd waaronder een cystescopie (onderzoek waarbij met een sonde in de blaas wordt gekeken). en nog veel meer.
   Totale kosten 60.000 THB.
   Dat heb ik geweigerd. Met een kuurtje en 1500 THB aan kosten was ik binnen een week weer klachtenvrij.

  • erik zegt op

   Zowel Henk als Peter, Udon Thani heeft meer dan een ziekenhuis, ik denk zelfs zes of zeven. Over welk ziekenhuis heb je het nu?

   Ik heb dergelijke klachten nog niet gehoord over het stadsziekenhuis, het militair ziekenhuis en het Isaan Regionaal Kankerziekenhuis.

   Generaliseren kan een verkeerde indruk geven.

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Ik ben het er volstrekt mee oneens , en zeker om alle Thaise ziekenhuizen over een kam te scheren. Ik werd met een gecompliceerde beenbreuk geopereerd en behandeld in het Bangkok Trat hospital, en dit NA overleg met de hulplijn van het Zilveren Kruis in Nederland. Perfekte behandeling, vrij normale prijzen, zeker voor Nederlandse begrippen.
   Ik begreep later dat de “Bangkok” hospitals ook goed aangeschreven stonden bij Zilveren Kruis, al blijft het natuurlijk een ziekenhuis wat er is neergezet om geld te verdienen voor de aandeelhouders.
   En uiteraard ben je er zelf ook nog bij. Als ze echt met vreemde voorstellen komen kun je altijd eerst even met je Nederlandse huisarts overleggen per telefoon.
   Staatsziekenhuizen zijn spotgoedkoop, maar dan lig je wel in snikhete temperaturen, of in aggenebbis “private rooms”voor 1500 baht per nacht extra, en het eten is niet echt te doen. Als je een normale zorgverzekering hebt met werelddekking hoef je daar gelukkig niet naar toe, en met goede reden: de hygiene is er vaak sterk benedenmaats.

 6. Henk Hauer zegt op

  Al deze berichten in the SUN. Het toppunt van riool journalistiek.

 7. Cees1 zegt op

  Maar wat ik niet begrijp is dat je onverzekerd op reis gaat. Misschien nog niet zo een gek idee van de Thaise overheid om een ziekte kosten verzekering te verplichten

 8. janbeute zegt op

  Twee weken geleden een prostaatbiopsie in verband met een aanwezige tumor in de prostaat , gehad in het Goverments ziekenhuis in Lamphun .
  Aan gezien ik pijnlijke kloofjes heb aan mijn anus is de biopsie onder volledige narcose gedaan op mijn verzoek .
  Heb twee nachten geslapen in het hospital in een simpele priveroom .
  De behandelende Urinoloog spreekt goed Engels .
  De operatie kamers en recoveringsrooms zagen er schoon en modern uit .
  De kosten van dit alles 9100 bath .
  Ja goed gelezen 9100 bath geen typefout .
  De kosten in Chiangmai bij het Sripathhospitaal enkele maanden geleden .
  Voor een bijna 90 minuten durend onderzoek in de ook nog door Philips gemaakte MRI scan koste me rond de 15000 bath .
  15000 bath geen typefout .
  Verleden jaar een spoedoperatie gehad in het prive Haripunchai hospital te lamphun vlak bij de Nikom industrieelpark .
  Had een grote blaassteen ontsteking en infectie hoge koorts kon alleen operatief verwijderd worden .
  Ik met mijn dikke buik opengesneden rond de 15 cm lengte .
  4 overnachtingen in een redelijke kamer ,de operatie de narcose de emergencyroom en dokter de chirurgh
  Alles kompleet rond de 120000 bath ( 120000 bath ) .
  Bij het goverments hospital zeurde geen een over geld en creditcard oid .
  Pas voor het uitgaan van het ziekenhuis kreeg ik de rekening gepresenteerd .
  Bij het Haripunchai zeurde ook niemand over geld en CC , de volgende morgen en navolgende morgens kwam er iemand van de administratie met de financieele stand van zaken .
  Moest dit dagelijks ondertekenen waarna de dame geruisloos weer verdween .
  Ja wil je firstclass naar het Bangkokhospital met ziekenhuizen op diverse lokaties in Thailand .
  Dan vragen ze je denk ik , bij binnenkomst niet eerst wat je mankeert maar naar je creditcard nummer .
  Het is net als bij vliegtickets je kunt firstclass , business class of sardientjes class vliegen .
  Zo gaat het ook met ziekenhuizen .
  En dan de kosten vanuit mijn woonadres naar het ziekenhuis ivm spoed door de blaassteen ontsteking met een geimproviseerde ziekenauto van het locale Tambon hospital naar Lamphun afstand rond de 20 kilometer .
  Die waren 0,00000 bath .

  Jan Beute .
  Ps. Een goede behandeling is voor mij persoonlijk belangrijker dan al die show er om heen .

 9. Louis49 zegt op

  Ik ben een paar maanden geleden in het staatsziekenhuis in chonburi geweest,infectie van een klein wondje,werd helemaal zwart.Zestien dagen hospitaal,4 operaties,prijs 52.000 bath.De operaties en behandeling uitstekend ,de verzorging voor de rest abominabel,je moet zelf iemand hebben die voor je zorgt

 10. Eric Smulders zegt op

  Geen reis verzekering : eigen schuld dikke bult !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website