De vierhonderd patiënten van Phra Nakhon Si Ayutthaya ziekenhuis zijn geëvacueerd.

Negen patiënten die in coma zijn, werden ondergebracht in ziekenhuizen in Bangkok. Waar de andere patiënten naartoe zijn gebracht, vermeldt het bericht niet afgezien van de nogal vage term ‘safe areas’. Sinds het gebied drie dagen geleden onder water liep, zijn tien patiënten overleden, maar volgens de ziekenhuisdirectie was dat niet het gevolg van de watersnood. Tijdens de evacuatie overleden twee patiënten. Het water staat nu 2 meter hoog in het ziekenhuis. Het provinciaal elektriciteitsbedrijf heeft water en elektriciteit afgesloten.

Meer over Ayutthaya:

  • Nog 1500 mensen zitten vast op het city island waar het water maandag een hoogte van 6 meter bereikte. Het einde is nog niet in zicht want de komende dagen wordt meer water uit het Noorden verwacht. Het city island wordt begrensd door de rivieren Chao Praya, Pa Sak en Lop Buri,
  • De gouverneur van Ayutthaya heeft de beheerder van de Pasak Jolasid dam in buurprovincie Lop Buri gevraagd niet meer water te lozen naar de provincies benedenstrooms.
  • De provinciale staf heeft de opdracht gekregen mensen uit downtown Ayutthaya te evacueren en naar veilige gebieden te brengen.
  • Het terrein van het Provinciehuis is ingericht als evacuatiecentrum. Er verblijven nu 1500 mensen. Nog eens 800 bivakkeren aan de overkant van het terrein.
.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website