norrani kohsom / Shutterstock.com

In Thailand is de eindejaarsvakantie begonnen. Veel Thai gebruiken deze dagen om terug te gaan naar hun geboortedorp of familie elders te bezoeken. Daardoor is het extra druk op de wegen. Verkeersdrukte, vermoeide bestuurders en het het gebruik van alcohol blijkt een dodelijke mix: The Seven Dangerous  Days.

Op dag twee van de zeven zijn 56 verkeersdeelnemers om het leven gekomen, waarmee de balans nu op 98 staat. Nummer 56 was een bestuurder in een Mercedes die vermoedelijk in slaap is gevallen en tegen een boom botste.

De meeste ongelukken worden veroorzaakt door bestuurders die onder invloed zijn (38,9 procent) en in 76,7 procent van alle ongelukken was een motorbike betrokken.

Bron: Bangkok Post

Image: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Zeven gevaarlijk dagen op de weg: 98 verkeersdoden in twee dagen”

 1. Yan zegt op

  Nieuwjaar, zoals nu, en Sonkran met honderden verkeersslachtoffers herhalen zich steeds…Maar het haalt niets uit zich daar druk in te maken want het verandert niets aan het wangedrag van de Thai op de wegen…”Geen verantwoordelijkheid, bezopen…en “me first” “….Vele Farangs bevoorraden zich voor enkele dagen en blijven gewoon veilig ‘thuis”…Happy New Year!

 2. Khun Martin zegt op

  Begrijpen doe ik de 7 dangerous days niet helemaal. normaal zijn er gemiddeld ca. 70 doden te betreuren iedere dag. gedurende de 7 dangerous days zijn het er minder! waar komen die dangerous days vandaan?

  • Tino Kuis zegt op

   Kuhn Martin,
   Die 70 doden per dag zijn de cijfers van de WHO, en die tellen ook de doden mee tot 1 maand na het ongeval. De Thais tellen alleen de doden die direct op de weg vallen. Gemiddeld sterven er in de ambulance en in het ziekenhuis nog eens evenveel mensen. Je moet de Thaise cijfers dus verdubbelen om ze met die 70 WHO te kunnen vergelijken. Dat zijn er dan 84 en 112, beduidend meer dan 70.

 3. John Zoet zegt op

  het is erg deze dodelijke ongelukken
  ze laten altijd vrouw kinderen en ouders na die elke nieuwjaar of songkran hier aan herinnerd worden.
  ook al zijn ze bezopen en onverantwoordelijk in het verkeer het is altijd iemands kind vader of moeder.
  ik wens iedereen een (verkeer)veilig en gezond 2019 toe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website