Nauwelijk bekomen van de mishandeling van een Brits toeristen echtpaar en zoon, wordt Thailand weer opgeschrikt door zinloos geweld. Zes jonge mannen hebben zondag een gehandicapte man mishandeld en gedood.

Een 36-jarige gehandicapte broodbezorger werd zondagochtend in Chokchai (Nakhon Ratchasima) door zes jongens uitgescholden, na een incident met een motorbike. De man pikte dat niet en eiste excuses van de jongens. De zes verdachten mishandelden de man daarop. Door een messteek in zijn nek kwam het slachtoffer te overlijden.

Een omstander probeerde het slachtoffer te helpen maar werd zelf bedreigd met een mes.

Pikant detail is dat vier van de zes verdachten een vader hebben die bij de politie werkt. Maar de Thaise politie verzekert dat de familiebanden niet van invloed zal zijn op het onderzoek. “Het maakt niet uit wie ze zijn. Straffen worden gebaseerd op feiten”, verzekert waarnemend politiecommissaris Sanit.

Eén van de verdachten heeft toegegeven dat ze gedronken hadden. Tot nu toe heeft één vader van de daders zijn excuses gemaakt aan de oudere zus van de gedode gehandicapte man.

Bron: Bangkok Post (foto boven: de daders worden gepresenteerd aan de pers).


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Geweld in Thailand: Zes mannen doden gehandicapte man”

 1. Rens zegt op

  “Het maakt niet uit wie ze zijn. Straffen worden gebaseerd op feiten”, verzekert waarnemend politiecommissaris Sanit. Hier heb ik toch even smakelijk om moeten lachen. In Thailand kom je weg met moord als je maar uit een gegoede familie komt, we kennen allemaal de verhalen over de rijkeluiskinderen die mensen doodrijden en er domweg mee weg komen. Werkt je vader in een goede positie dan ben je al snel “onschuldig”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • Johannes zegt op

   Ikzou graag ‘n gesprek met “Prayut”op de tv willen zien. En horen wat hij hierop te zeggen heeft. En welke maatregelen er van hem uit worden genomen…….

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. ruud zegt op

  Gezien de grootte van het politiekorps, heeft bijna iedereen wel een of ander familielid bij de politie.
  Mogelijk kenden de daders elkaar ook wel, omdat de ouders elkaar kenden van hun werk bij de politie.
  Dan is het ook niet zo bijzonder, dat vier ervan een vader bij de politie hadden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • Jan zegt op

   Het politiecorps in Thailand kent ongeveer 250.000 politiemensen. Dat is ongeveer 0.3 % van de bevolking. Dat is 1.2% van de gezinnen. Dan lijkt me 4 op de 6, dus 66.6%, toch een lichtelijke oververtegenwoordiging. Bovendien zijn de betrokken vaders allemaal als politiefunctionaris werkzaam in het district waar het delict plaats vond, en waar het nu ‘afgehandeld’ wordt. Het lijkt me wat integerder als dat door een ander district of korpsgeleding zou gebeuren.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. Henk zegt op

  Als die gasten drank op hebben doen ze vaak van dit soort dingen, ze zijn snel op hun teentjes getrapt en gaan dan over na geweld.
  Hoop dat ze flink worden gestraft en laat dat de bevolking ook weten,misschien helpt dat een klein beetje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 4. Conimex zegt op

  Geachte redactie, met Chochai wordt bedoeld Chokchai 4, een zijstraat van Lat Phrao in Bangkok, dus geen Nakon Ratchasima !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 5. Tino Kuis zegt op

  Er zijn zes moorden per 100.000 inwoners per jaar in Thailand. Dat zijn er 4200 per jaar of 12 (twaalf!!) per DAG, evenveel als in de Verenigde Staten. (Nederland 1 op de 100.000). Op sommige plekken en tijden meer dan gemiddeld natuurlijk.

  http://chartsbin.com/view/1454

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. T zegt op

  En mij wilden ze een paar jaar geleden nog wijsmaken dat gehandicapten zeer gerespecteerd worden in Thailand niet dus… Of was dat een paar jaar en dan heb ik het over 5 jaar geleden ofzo nog zo dat we in een ander Thais tijdperk zaten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website