Airports of Thailand (aoT) heeft zes luchthavens geselecteerd voor het zogeheten ‘smart airports’ project dat volgend jaar van start gaat.

Door de toepassing van nieuwe technologie moeten ze binnen 5 jaar tijd beter kunnen inspelen op de snel veranderende luchtvaartbranche en problemen zoals overbelasting kunnen oplossen. Het project wat loopt van 2018 tot 2022 bevat ook plannen voor verbetering van de veiligheid en het gebruik van luchthavens voor andere bestemmingen om zo meer inkomsten te genereren.

De zes geselecteerde luchthavens zijn Krabi, Udon Thani, Khon Kaen, Surat Thani, Ubon Ratchathani en Nakhon Si Thammarat. Ze worden tijdens het project uitgerust met een nieuw bagage afhandelingssysteem maar ook met een nieuw explosieven detectiesysteem.

Daarnaast komt er een automatisch paspoort controlesysteem en kunnen boarding passes automatisch gescand worden. Andere toegepaste nieuwe technologie zal bestaan uit Airport Guide Robots en Automated Cleaning Robots.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Zes luchthavens in Thailand worden ‘smart’”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Dat is voor mij een tegenvaller,
  nadat ik twintig jaar in Khon Kaen woonachtig was.,ben ik vorige maand naar Bangkok verhuisd.

 2. robert48 zegt op

  Wat een geluk ik woon nog hier in Khon Kaen!!! maar op een forum wordt beweerd dat je van Khon Kaen naar Pattaya (u tapau ) kan met Kan Air maar dat is beslist niet waar.!!!!
  Alleen met Kan air Khon Kaen naar chiang mai.
  Wel van Udon Thani met air asia naar pattaya (u tapau)

 3. Lunghan zegt op

  Ze kunnen beter de douane afhandeling van Suvarnabhumi verbeteren, afgelopen donderdag 2 uur in de rij gestaan, voorheen konden we samen met mijn vrouw de ” Thai passport “ingang benutten, maar nu alleen maar automaten voor de thai zelf.We kunnen mooi bij de honderden chinezen gaan staan.!!

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Immigratie bedoel je, niet douane.
   Douane gaat over goederen, immigratie over personen.

   Doorlopen naar de andere immigratie post lost meestal dat probleem op.
   Beide liggen een 50-tal meter van elkaar.

   • Cornelis zegt op

    Of naar de Premium-Lane, wanneer je 70+ bent.

  • Jan S zegt op

   Dat kwam ook door de vertraging. Reizigers met een aansluitende vlucht hadden voorrang.
   Maar het was inderdaad zeer vermoeiend en voor verbetering vatbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website