Zondagochtend zijn drie zeldzame roze dolfijnen door toeristen gespot in de zee tussen Koh Tao en Koh Phangan in de zuidelijke kustprovincie Surat Thani.

Een groep toeristen werd door touroperators naar Hin Bai gebracht, ook wel bekend als Sail Rock, een populair duikgebied tussen Koh Tao en Koh Phangan, toen plotseling drie roze dolfijnen bij hun boot verschenen. Het gaat waarschijnlijk om dezelfde groep dolfijnen die enkele maanden geleden door lokale vissers in de buurt van Koh Phangan werden gezien.

Roze dolfijnen zijn al eerder gespot in de buurt van het Nang Kam-strand en de veerboothaven bij het district Don Sak. Volgens Wichwut Jinto, de gouverneur van Surat Thani, is het milieu van de zee rond Koh Tao sinds het uitbreken van de coronacrisis sterk verbeterd.

Recent hebben zeeschildpadden op 13 plekken op Koh Samui eieren gelegd en is er een walvishaai waargenomen bij Don Sak en in de Ang Thong-archipel. Dit zijn duidelijke tekenen van een herstel van het milieu, aldus de gouverneur.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Zeldzame roze dolfijnen bij Surat Thani gespot”

  1. Gringo zegt op

    zie ook:
    https://www.thailandblog.nl/thailand-tips/khanom-roze-dolfijnen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website