Vijf van de zeven overstroomde industrieterreinen zijn nu droog. Overstroomde gebieden in Bangkok en buurprovincies volgen tegen het eind van het jaar.

Premier Yingluck liet zaterdag een optimistisch geluid horen tijdens haar wekelijks radiopraatje, maar oppositiepartij Democraten zegt dat ze de crisis onderschat.

‘De regering vertelt de bevolking dat de overstromingen bijna voorbij zijn, maar in werkelijkheid is dat niet waar’, zegt oppositieleider Abhisit. Hij wijst erop dat verschillende woonwijken in de buurprovincies en sommige delen van Bangkok nog onder borsthoog water staan. De regering, aldus Abhisit, zou die bewoners meer gedetailleerde informatie moeten geven en zou ook meer aandacht moeten besteden aan conflicten over de big bag barriers en dijken.

Protesten waren er ook nog gisteren. Bewoners van soi Pracha Uthit in het district Lam Luk Ka (Pathum Thani) verzamelden zich zaterdag en eisten van het Froc het water dat 1 meter hoog staat uit hun woongebied te draineren.

In Ayutthaya en Pathum Thani staan nog twee industrieterreinen onder water: respectievelijk Saha Rattana Nakorn Industrial Estate en Bangkadi Industrial Park. Volgens de minister van Industrie vallen ze tegen 20 december droog. De overige vijf industrieterreinen zijn drooggepompt. De meeste fabrieken op Hi Tech en 40 fabrieken in Factory Land hebben donderdag hun productie hervat.

Het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, laat weten de drainage in Bangkok te versnellen, zodat de oostelijke districten tegen het eind van de maand droog zijn. Nog onder water staan de districten Lak Hok, Don Muang, Chaeng Watthana en Lam Luk Ka. De buurten ten noorden van de big bag barrier zijn droog, het waterpeil in het Rangsit Prayoonsak kanaal is gezakt, waardoor de vloedwal niet langer nodig is. Die zal in overleg met de bewoners geleidelijk worden ontmanteld.

Thon Buri, aan de westkant van Bangkok, is eveneens tegen het eind van de maand droog, is de verwachting. Het duurt drie weken om Phutthamonthon 4 en 5 en Om Noi droog te malen.

Alle gebieden in Pathum Thani en Nonthaburi zouden eind van het jaar watervrij moeten zijn. Sommige kanalen, zoals het Phra Phimon kanaal, overstromen nog, maar dat kan niet lang duren omdat het waterniveau in de Chao Praya volgende week zakt.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra van Bangkok verwacht dat alle overstroomde grote wegen in Bangkok tegen het eind van de maand weer normaal bereden kunnen worden. De gemeente heeft, zei hij, twee stuwen in de districten Min Buri en Klong Sam Wa 10 cm verder opengezet om de waterafvoer vanuit Pathum Thani te versnellen.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website