Leeft de drie maanden geleden gevluchte oud-premier van Thailand, Yingluck Shinawatra inmiddels in Londen? Volgens premier Prayut niet. Hij zegt dat dit gerucht onjuist is maar vreemd genoeg erkent hij daarover geen informatie te hebben.

Hij wil dan ook geen commentaar geven op een bericht op social media van Thaksin’s zoon Panthongtae. Die schrijft dat de familie Shinawatra zich niet langer met politiek wil bemoeien en een normaal familieleven wil.

Minister Don van Buitenlandse Zaken denkt dat het onwaarschijnlijk is dat het Verenigd Koninkrijk, Yingluck een paspoort heeft verstrekt. De Thaise ambassade in Londen heeft het bericht geverifieerd en zegt dat het onjuist is. Het ministerie houdt zich niet meer met Yingluck’s vlucht bezig sinds haar Thaise paspoorten zijn ingetrokken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Heeft Yingluck een Engels paspoort en woont zij in Londen?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik snap die geruchten niet. Kleine moeite de Britse nationaliteitswetgeving te googlen, niet? Die verkopen geeb nationaliteiten aan rijke investeerders en ze heeft opk geen Britse ouders… dus…

  • Ger zegt op

   Tenzij de aanvraag om erkend te worden als vluchteling is afgerond en ze inderdaad de status van vluchteling heeft gekregen in de UK. En ook daarbij een UK paspoort. Dus dan zijn de geruchten misschien wel juist.

   • Rob V. zegt op

    Vluchtelingen krijgen een (tijdelijke) verblijfsvergunning, geen nationaliteit…

    Die verblijfsvergunning kan na een aantal jaar verblijf vaak omgezet worden in een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd en uiteraard kennen veel westerse landen dan ook de mogelijkheid te naturaliseren. Net als in Nederland moet er dan wel aan bepaalde eisen worden voldaan zoals het hebben behaald van een inburgeringsexamen.

    Of Yingluck een (politieke vluchteling) asielaanvraag gaat doen in het VK of elders in Europa, ja daar kun je over speculeren. Het kan dan zijn dat ze deze krijgt als men Thailand te gevaarlijk acht wegens bijvoorbeeld een onmenselijke consequenties die een terugkeer naar het land van de glimlach zou hebben. Zou men asiel verlenen dan is dat dus in eerste instantie tijdelijk, zit er tegen de verwachtingen in straks toch weer een fatsoenlijke burger regering zonder junta touwtjes dan kan het zijn dat het land het predicaat ‘veilig’ weer krijgt en de asiel verblijfsvergunning niet verlengt zal worden.

    Khaosod schrijft dit over de geruchten:
    “Alleen onderdanen van een staat hebben recht op een paspoort. In sommige landen worden paspoorten te koop aangeboden, bijvoorbeeld aan investeerders als die aan bepaalde eisen voldoen (…) maar Engeland heeft een dergelijke regeling niet” vertelde Don Pramudwinai (BuZa). Ogenschijnlijk referende aan Montenegro’s beslissing in 2010 om Yingluck’s oudere broer, voortvluchtig oud premier Thaksin een paspoort te verlenen.”

    http://www.khaosodenglish.com/politics/2017/12/04/mfa-says-no-evidence-yingluck-obtained-british-passport/

    • Ger zegt op

     Ik heb het ook niet over nationaliteit van in dit geval de UK. maar de UK kan haar een vluchtelingenstatus geven en dus verblijf in de UK. En daarbij krijgt ze zoals andere vuchtelingen werelwijd een vluchtelingenpasoort welke overal geaccepteerd wordt behalve in het land waar men vandaan gevlucht is.

     • Rob V. zegt op

      Bedankt voor de toelichting, die is correct. Maar in je eerste reactie schreef je “En ook daarbij een UK paspoort.” Wat wonderbaarlijk genoeg ook duimpjes heeft gekregen, terwijl wat je daar schreef onmogelijk is.

      Een vluchtelingen paspoort/reisdocument is natuurlijk heel wat anders dan een Brits paspoort. Een Brits paspoort krijg je alleen als je Brits staatsburger bent. Dat is ons krabbetje niet.

      Een vluchtelingenpaspoort zou kunnen, al is dat geen écht paspoort. Meer een soort speciaal reisdocument zoals het internationaal rijbewijs. Maar dan moet ze wel eerst asiel aanvragen, deze krijgen en vervolgens ook haar Thaise paspoort ongeldig zien verklaard door Thailand. Omdat ze dan niet meer zou kunnen reizen kan ze dan een reisdocument voor vluchtelingen aanvragen om dat toch mogelijk te maken. Is haar Thaise paspoort nog wel geldig dan kan ze daarmee (samen met de asiel verblijfsvergunning ) gewoon reizen. Niet elke erkende vluchteling met asiel verblijfsvergunning heeft dus een ‘vluchtelingen paspoort’.

      Dit alles is heel wat anders de geruchten die nu gaan dat ze misschien een Brits paspoort op zak heeft. Dat gerucht slaat dus nergens op en kan men gewoon even googlen.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Refugee_travel_document

 2. ruud zegt op

  Gezien het feit, dat er landen zijn, die officiele papoorten tegen betaling leveren, is het eigenlijk helemaal niet belangrijk, of ze een Engels paspoort heeft of niet.
  Ze heeft ongetwijfeld minstens 1 paspoort, waarmee ze over – bijna – de hele wereld kan reizen.
  Wat maakt het dan uit, of het een Engels papoort is, of niet?

  • Ger zegt op

   Met een paspoort kun je rondreizen maar voor een verblijf langer dan 30 dagen of zo is wat meer nodig. Als je nou een paspoort van bijvoorbeeld UK hebt en jijzelf of familie hebt daar een woning dan mag je daar permanent verblijven. En als je dan nog een zoon hebt die graag in de UK wil studeren kijk dan is het kringetje rond.

 3. brabantman zegt op

  Denk dat er niets mis zou zijn met het feit als zij inderdaad in Engeland zou verblijven.
  Zou ook niet verbaasd staan te kijken indien er binnen afzienbare tijd plotseling een stel gevluchte generaals aldaar opduiken, ook voorzien van een vluchtelingen status. Met ook een dikke bankrekening op Guernsey….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website