Een 19-jarige jongen, die een minibusje had gestolen en door de straten van Bangkok was gedenderd, is woensdagnacht door een boze menigte afgeranseld en doodgestoken. De jongen, die als busconducteur werkte, stierf in het ziekenhuis. Hij was zeven keer gestoken.

Tijdens zijn rit ramde de jongen minstens tien voertuigen, de meeste taxi’s. De rit begon op de Charoen Krung Road, waar hij een oranje minibusje van de firma Mit Mass Transport Co stal. Om drie uur ramde hij de eerste taxi voor warenhuis Robinson in Bang Rak. Daarna vervolgde hij zijn rit door Lang Suan naar de Rama I weg, onderweg een spoor van vernielingen achterlatend en vijf personen verwondend.

Toen de knaap bij de Ratchaprasong kruising op de Rama I weg probeerde te vluchten uit het inmiddels zwaar toegetakelde busje, werd door hij boze toeschouwers tegengehouden, geslagen en gestoken. In het ziekenhuis overleed hij later aan zijn verwondingen.

De politie probeert aan de hand van camerabeelden langs de route te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie de jongen stak. De jongen, Sirisak, was dronken toen hij het busje stal. De politie weet niet wat de jongen bewoog zo tekeer te gaan.

(Bron: Bangkok Post, 2 mei 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Woedende menigte steekt joyrider dood”

 1. Franky R. zegt op

  Best Dick,

  De Bangkok Post rept van een job als conducteur. Dus niet als buschauffeur zoals u abusievelijk vermeldt. De jongeman wilde kennelijk wel graag als buschauffeur aan de slag?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Franky R. Bedankt voor de correctie. Overheen gelezen. Ik heb het veranderd.

  • Cornelis zegt op

   Ik ken de originele tekst niet, maar mocht het woord ‘conductor’ zijn gebruikt dan kan dat ook de betekenis van ‘chauffeur’ hebben. Overigens natuurlijk volstrekt onbelangrijk in het licht van deze wrede gebeurtenis, een afschuwelijke lynchpartij.

   • Franky R. zegt op

    Ter verduidelijking [dus geen chat];

    Dat zou raar zijn, in dat geval zou BP gewoon spreken van een ‘driver’ of ‘busdriver’. Bovendien is 19 jaar een beetje jong voor een buschauffeur. Ook in Thailand, beste Cornelis.

 2. Sir Charles zegt op

  Zijn daad valt uiteraard niet goed te praten maar dacht in eerste instantie dat het gebeuren zich had afgespeeld in Afganistan, Iran, Noord-Korea wellicht?
  Nog even goed gekeken of ik niet op de verkeerde website zat, blijkt het wel degelijk hebben plaatsgevonden in Thailand.

 3. martin zegt op

  Een lynschpartij is niet de korrekte manier , maar in dit geval wel zeer effektief. Je kunt het zien zoals je wilt, maar het laat zien, dat de bevolking wel degelijk bewußt is van het feit wat er had kunnen gebeuren.

  Dat deze keer geen unschuldige doden gevallen zijn is gewoon een wonder te noemen. Doordat eindeloze gezuip zijn al veel te veel levens vernietigd en onschuldige achter-blijvende de dupe geworden, die jammer genoeg nu noch elke dag hun tol daarvoor betalen moeten.

  Het laat misschien ook zien, dat delen van de bevolking geen vertrouwen hebben in hun recht systeem. Ik denk hierbij aan de (vermoorde ?) gedode Amerikaan door een tuk tuk chaufeur.

  • Cornelis zegt op

   Dit is op geen enkele wijze te rechtvaardigen en niemand zou hier ook maar een begin van begrip voor moeten tonen.

   • martin zegt op

    Je moet er niets in interpreteren wat er niet geschreven staat.
    Ter verduiderling van dat wat er wel staat : mijn gedachte gaan uit, naar de vele vele onschuldige offers en hun gezinnen die vaak en ongevraagd de dupe worden van bezopen autorijders al dan niet met gestolen of eigen autos.

    Ik neem afstand van mensen, die dan bij zulke ongelukken ook nog wensen of oproepen begrip te tonen, dat de dader met zachte handschoenen moet worden aangepakt. Daar is geen straf hoog genoeg voor dit zoort lieden.

    • Sir Charles zegt op

     Dan mogen we er ook van uit gaan beste Martin dat niemand meer met alcohol op achter het stuur van een brommer of auto de weg op gaat.
     Veel farang vinden dat heel normaal want ach als je aangehouden wordt kan dat ter plekke toch wel ‘geregeld’ worden voor een luttel bedrag is dan de gedachtegang… Dat men vervolgens iemand (zwaar) kan verwonden of erger het leven kan ontnemen doet niet ter zake.

     Mocht iemand zo stupide zijn daarmede een fataal ongeluk veroorzaakt te hebben bedenk dan maar dat het rechtssysteem in Thailand anders gehanteerd zal worden dan in het land van herkomst anders gezegd daar behoeft men dan ook geen begrip voor te tonen, je zal maar een kind doodrijden.

 4. Joy zegt op

  Thailand heeft ook een probleem met meestal jonge mannen, die drugs als “Ya Baa” gebruiken. Veelal afkomstig uit buurland Myanmar. Ik verzeker u, dan kun je beter soms wat teveel alcohol drinken.
  Thailand is zeker geen paradijs, al helemaal niet als je geen geld hebt.
  Het blijft in veel opzichten, in zekere zin, een ontwikkelingsland. Voor buitenlanders met harde valuta een luilekkerland.
  Maar mensen, geniet er met volle teugen van. Het leven is maar even…….

  Prettig weekend,
  Joy

  • Davis zegt op

   Joy, je zegt daar zo iets. 70% van de tuk-tuk chauffeurs in BKK nemen Ya Baa. Ze krijgen het er bij als ze het tuk-tuk station verlaten, tegen bijbetaling. Dat er soms knotsgekke toestanden ontstaan na een een aanrijding valt te betreuren. De ‘Baa’ uit Ya Baa duidt niet voor niets uit gek; zijnde/betekend krankzinnig. Met de pillen, in onze contreien gekend las XTC, is al veel mis. Er bestaat ook iets

   • Davis zegt op

    Sorry verkeerde beweging op het toetsenbord; vervolg: ‘Ya Ice’ en dan spreekt men van heroïne, voornaam het roken ervan. Zeer smerig spul, en spijtig genoeg is het ‘very common’ amongst young males. Dat is ook de doelgroep van de deelers, ze jutten mekaar onderling zodanig op dat je niet zonder kan. Wie betaald het? Tot zover, Davis.

    • Soi zegt op

     Klopt niet! Ya ba is speed cq methamfetamine; ya ice is het veel gevaarlijker cristal meth.

     • Davis zegt op

      Inderdaad Soi, ya ba is de straatnaam voor methylamfetamine (MDMA). In pilvorm. Soms vermengd met speed en andere substanties.
      Ya ice of crystal meth, is een afgeleide van MDMA in kristalvorm en meer verslavend. Eigenlijk is het grootse probleem men zowel bij de pilvorm als gekristalliseerde versie je nooit echt weet welk de chemische samenstelling is. Wat voor verwarring zorgt in de benaming. Soms is ice gemaakt van MDMA, soms van cocaine, niet heroine zoals verkeerdelijk gesteld in vorige posting. Ben zeker geen kenner ter zake, maar onthield dit uit mijn bescheiden opleiding. Je zou de substantie moeten ontleden en ze dan linken aan een bron. Niet Wikipedia maar bv de UNDCP of WHO Drug Monitor.
      Het zijn beide sowieso hard drugs, en de capriolen die het veroorzaakt leest men spijtig genoeg dagelijks in de media.

 5. Eugenio zegt op

  Stel dat het hier de bestuurder van een Ferrari zou zijn geweest, die onder invloed van drank of drugs, dezelfde capriolen met zijn bolide had uit gehaald. Wat was er dan gebeurd?
  Hadden de gedupeerden (taxichauffeurs) plots baht tekens in hun ogen gekregen (geldelijke compensatie) en de kip met de gouden eieren gespaard? Waren ze zich er bewust van geweest, dat de rechterlijke macht een eventuele eigenrichting veel serieuzer zou onderzoeken en bestraffen? Of had het helemaal niets uitgemaakt en hadden ze de dader zo wie zo gelyncht?
  In het laatste geval zou dit wel kunnen verklaren en ook begrijpelijker kunnen maken, waarom de veroorzakers na een ongeluk zo vaak op de vlucht slaan.

  @ Sir Charles Ik ben het geheel met je eens.
  Het valt mij steeds weer op hoe vaak op dit blog lacherig en laconiek gedaan wordt over begane snelheidsovertredingen en/of rijden onder invloed. Die dan gelukkig altijd weer bij de politie voor een paar honderd Baht kunnen worden afgekocht. Waarna men zich weer vrolijk in het Thaise verkeer stort.

 6. rebell zegt op

  Moderator: niet chatten svp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website