Thais kunnen alle 64 WK wedstrijden via vier gratis tv-kanalen bekijken, maar daar hangt wel een prijskaartje van 427,015 miljoen baht aan.

En dat bevalt de Foundation for Consumers allerminst. ‘De NBTC dient geen publieke fondsen te gebruiken om RS [die de uitzendrechten bezit] te compenseren. Dat geld zou uit reclame-inkomsten moeten komen.’

Gisteren ging het bestuur van de National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) akkoord met de betaling; het geld wordt gehaald uit het Broadcasting and Telecommunications Research and Development Fund for the Public Interest [een hele mond vol].

Het militair gezag (NCPO) ontkent dat het de NBTC de opdracht heeft gegeven geld uit dit fonds te gebruiken. Het NCPO heeft alleen maar beide partijen (NBTC en RS) bij elkaar gebracht voor een gesprek, zegt woordvoerder Winthai Suvaree.

Aanvankelijk zou RS 22 matches op twee gratis tv-kanalen uitzenden en de overige wedstrijden achter de decoder verstoppen. Het zegt 766,515 miljoen baht aan inkomsten te derven door de mindere verkoop van decoders en gemiste inkomsten uit sub-licensing. Niettemin heeft RS het door de NBTC aangeboden bedrag geaccepteerd.

Dat bedrag kan overigens nog aangepast worden, zegt NBTC secretaris-generaal Takorn Tantasit. Er gaat een panel gevormd worden met vertegenwoordigers van de NBTC, RS, twee ministeries en het Budget Bureau, dat de zaak nog eens gaat bekijken. Volgens Takorn wordt geen oneigenlijk gebruik gemaakt van het fonds, want dat heeft tot doel voor basis omroepdiensten aan alle Thais te zorgen, met name gehandicapten, ouderen en minder bedeelden.

Desgevraagd zegt hij dat de NBTC opdracht aan RS heeft gegeven om met een plan te komen de last van de 300.000 mensen die een decoder hebben gekocht, te verlichten.

Recapitulerend: Alle 64 matches worden uitgezonden via kanaal 5, dat eigendom van het leger is, kanaal 7 van BBTV [?] en kanaal 8 en 11 van RS. De openingswedstrijd en finale zijn in HD te zien op kanaal 5. Kanaal 7 zendt 29 wedstrijden uit, kanaal 8 56 wedstrijden en kanaal 11 alle 64.

Voetbalfans die meer willen zien, zoals de precompetitie, herhalingen, trainingen enzovoort kunnen terecht op de Fifa feed, die voor het eerst in Thailand wordt uitgezonden op RS’s World Cup Channel. Dat kanaal is te vinden op de PSI HD set-top box en TrueVisions.

(Bron: Bangkok Post, 13 juni 2014)

Voor de voorgeschiedenis, zie WK-voetbal: Junta probeert gratis tv-uitzendingen te redden.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “WK voetbal gratis op vier tv-kanalen”

 1. Andrie zegt op

  Ik heb een PSI box en zie op de voorkant nog S-X staan. Ik heb op kanaal 333 ook wel het $ world cup kanaall, maar als ik daar kijk zie ik alleen een zwart beeld met “encrypt program!”. Heb ik dan niet de goede box of is er iets anders aan de hand?
  En weet iemand of ik bij PSI op een ander kanaal toch gewoon de wedstrijden kan kijken nu?
  Bij voorbaat dank voor de reacties.

  • Chander zegt op

   Hallo Andrie, je moet daarvoor niet de SX box hebben, maar de PSI 2 Digital box.

 2. Gerrie Q8 zegt op

  En ik heb voor 1500 baht zo’n RS kastje gekocht waar ik alle 64 wedstrijden op kan zien. Vraag me af of ik daar ooit nog iets van ga horen of er een compensatie voor is. Lig er niet wakker van hoor, dus beste bloglezers, een inzameling is echt niet nodig. 🙂

 3. Henk zegt op

  Ik heb de nieuwe PSI box. Type 2. Krijg alles te zien. Even shoppen en jij kunt het ook.

 4. Joost M zegt op

  Ik weet niet of het geblokkeerd wordt voor Thailand.Indien het werkt dan naar….
  http://nos.nl/sport/voetbal/eredivisie/livestream/
  HDMI kabel naar Tv en geniet er van

 5. Ruud zegt op

  Waarom zo moeilijk doen als het makkelijk kan…
  Alle wedstrijden zijn live op internet via de NOS te bekijken! HDMI kabeltje van je laptop naar de tv en klaar is kees.
  Veel plezier en geniet er van!

  • John zegt op

   nos uitzendingen zijn niet in het buitenland te bekijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website