Winkelcentrum Central Festival in Pattaya (Foto: Thailandblog)

In heel Thailand mogen winkelcentra en de restaurants die daar bij horen op zondag weer open. De avondklok wordt met 1 uur verkort en gaat pas in op 23.00 uur. Dat laat Taweesilp Visanuyothin van de CCSA vandaag weten.

Conventiecentra, groothandelsmarkten en zwembaden mogen ook heropenen, aldus Taweesilp. Winkelcentra moeten wel om 20.00 uur sluiten om het publiek voldoende tijd te geven om op tijd thuis te zijn voor de avondklok. De avondklok uren zullen ook worden aangepast met ingang van zondag. De avondklok gaat dan in op 23.00 (was 22.00 uur) uur tot 04.00 uur .

Dr Taweesilp benadrukt dat bioscopen, pretparken, boksstadions en gymzalen gesloten blijven. Fitnesscentra daarentegen mogen een aantal activiteiten weer hervatten.

De woordvoerder van de CCSA zei verder nog dat luchthavens nog gesloten blijven voor commerciële vluchten vanuit het buitenland en dat er geen alcoholische dranken mogen worden geconsumeerd in restaurants.

4 reacties op “Winkelcentra in Thailand gaan zondag weer open en avondklok wordt ingekort”

 1. Cornelis zegt op

  …….en gelukkig mogen de zwembaden ook weer open!

 2. Roger zegt op

  Wat mij betreft mag de avondklok permanent worden, nu is het tenminste zes uur stil op straat. Zrlfs de soi dogs hoor je niet, pas na vier uur hoor je ze wer,blaffen naar alles wat beweegt.

  • KeesP zegt op

   Kom tegenwoordig zelf in die uren niet meer buiten, maar waarom zou je een ander het nachtleven misgunnen.

  • Ger-Korat zegt op

   Om een paar voorbeelden te geven waarom het verbod opgeheven zou moeten worden: veel trucks, zo niet de meeste, welke grote transporten verzorgen rijden ’s nachts om de drukte van overdag op de wegen en de hitte van de zon te vermijden. Ten tweede zijn groothandelsmarkten ’s nachts open voor de handelaren welke overdag aan het publiek leveren. Ten derde houdt ik er van ’s avonds te rijden als ik grotere afstanden moet overbruggen en idem doen veel Thais dat bijvoorbeeld na hun werk. Ten vierde is het natuurlijk een onzin om onder het mom van coronoverspreiding welke er officieel niet meer is het in de nacht dicht te houden temeer daar er vrij weinig mensen dan buiten zijn. Het is een verwaarloosbaar risico en als je zon maatregel gebruikt doe het dan overdag als de meeste mensen niet meer slapen. Kortom de maatregel is onnuttig, net zo’n onnuttige maatregel als de mediacensuur wat nu geldt. Het is een uitvloeisel van de noodwet welke men vermoed ik heeft ingevoerd om de oppositie in de politiek tegen te werken want immers de media mag nu niet alles meer schrijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website