(Jekahelu / Shutterstock.com)

Wereldwijd dreigt een tekort aan condooms, zo waarschuwt producent Karex Bhd in Maleisië. Het is de grootste condoomproducent ter wereld, die eenvijfde van alle condooms maakt.

De fabriek ligt is reeds tien dagen gesloten vanwege de lockdown in Maleisië. Dat betekent dat er al 100 miljoen minder condooms zijn geproduceerd.

“We gaan overal een tekort aan condooms zien, en dat kan gevaarlijk worden”, zegt de CEO van Karex, Goh Miah Kiat. “Mijn zorg is dat het tekort voor veel humanitaire programma’s in Afrika zal gaan gelden. En dan niet slechts twee weken of een maand, maar dat tekort kan maanden duren.”

Het bedrijf heeft de regering gevraagd om voor hun een uitzondering te maken. Het land verleent enkele producenten van essentiële goederen toestemming op halve kracht door te werken.

Maleisië is in Zuidoost-Azië het zwaarst getroffen land met 2.161 besmettingen en 26 doden. De lockdown duurt tot 14 april. De andere landen waar condooms worden geproduceerd, zijn China, India en Thailand.

6 reacties op “Er dreigt een wereldwijd tekort aan condooms door coronacrisis”

 1. paul zegt op

  maar ff een vrolijke noot er in deze moeilijke tijd.
  Ik denk dar er zeker in Europa er genoeg over blijven want iedereen zit gewoon bij moeders thuis dus buiten de deur piesen is er toch niet bij en ook in Thailand zullen er genoeg over blijven omdat er zo weinig toeristen zijn

 2. Willem van den Broek zegt op

  Ik snap er helemaal niks van.
  Ik dacht dat je nu 1.5 m afstand moest houden.

  • Rob V. zegt op

   Ooit van een ‘glory hole’ gehoord? 555 Ik maak me geen illusie, er zijn zat mensen die toch lekker gaan seksen, zuipen en feesten.

 3. Matk zegt op

  Alweer een zware klap voor de rubberboeren.

 4. Ruud zegt op

  Je zal in november, december en januari nogal een baby boom zien… de kraamklinieken kunnen zich al voorbereiden…555

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen hoor want ze zitten nu allemaal verplicht bij hun eigen vrouw 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website