Het wordt eentonig, ware het niet dat het uiteraard rampzalig is voor de werknemers en ’s lands economie, maar er is weer een industrieterrein onder water gelopen: Bang Pa-in het zuiden van de provincie Ayutthaya (foto).

De vloedwal begaf het zaterdag (‘despite the efforts of the army and the factory workers’, schrijft de krant), de werknemers zijn geëvacueerd. Het water bereikte een hoogte van 80 cm tot 1 meter.

Bang Pa-in is het vierde industrieterrein in Ayutthaya dat ten prooi is gevallen aan het water. Eerder stroomden Saha Rattana Nakorn, Rojana en Hi-Tech onder water. De vier terreinen hebben een investeringswaarde van 194 miljard baht. Bang Pa-in telt 90 fabrieken met 60.000 werknemers.

Legeropperbevelhebber Prayuth Chan-Ocha inspecteerde gisteren industrieterrein Navanakorn in de provincie Pathum Thani. Ook daar worden verwoede pogingen gedaan het uit Ayutthaya afkomstige water buiten de deur te houden. Het terrein telt 227 fabrieken met 180.000 werknemers. Geïnvesteerde waarde 100 miljard baht.

De beheerder van het terrein zegt dat het water vrijdagnacht tot grote hoogte steeg. Op zaterdag daalde het water weer tot 1 meter onder de dijk van 5,5 meter. Water brak door de dijk, maar arbeiders zagen kans het water weg te pompen. Volgens de beheerder zijn duizend personen dag en nacht in de weer om het terrein te beschermen.

Rond het terrein wordt geprobeerd drie gebieden tegen het oprukkend water te beschermen. [Het bericht geeft geen details over die gebieden.] Soldaten zijn druk bezig 100.000 zandzakken te vullen om vloedwallen te versterken.

Ander nieuws:

 • Kanalen in het westen en oosten van Bangkok zijn door leger, marine en ministerie van Transport uitgebaggerd, aldus legeropperbevelhebber Prayuth Chan-Ocha.
 • De dijk bij de Dechartiwong brug op de Asian Highway wordt gerepareerd. De gouverneur van Nakhon Sawan hoopt dat de snelweg maandag weer open kan. De Asian Highway is de belangrijkste route naar het noorden van Thailand.
 • In de opvangcentra in de provincie Nakhon Sawan verblijven nu 10.000 mensen.
 • De Chao Praya rivier heeft een recordhoogte van 2,15 meter bereikt (bij Pak Khlong Talat), 65 cm onder de vloedwal die Bangkok beschermt.
 • Bangkok wordt nog steeds bedreigd omdat een grote hoeveelheid water onderweg is naar de hoofdstad. Het district Thawi Watthana, dat grenst aan Nakhon Pathom, loopt het risico te overstromen.
 • Volgens de gouverneur van Bangkok zijn 17 districten in Bangkok uitgeroepen tot rampgebied, alhoewel dit vrijdag door minister Pracha van Justitie werd tegengesproken. Het oostelijk deel van Bangkok heeft het het zwaarst, met name het district Min Buri waar 35 woonkernen met 4.636 gezinnen en 1.400 rai landbouwgrond zijn ondergelopen. Elders staan wegen onder 10 tot 30 cm water, zoals in Lat Krabang, Khum Khlao en Luang Phraeng.
 • Het district Khlong Luang in de provincie Pathum Thani liep zaterdag onder water, nadat een 1 meter hoge dijk was doorgebroken. Verschillende woonwijken waren de dupe.
 • Bewoners van tambon Bang Poon demonstreerden zaterdag op de Rangsit-Pathum Thani weg en eisten dat de Phra In Racha stuw werd gesloten.
 • Het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen tot 297; 2 personen worden vermist.
 • De VS hebben een team rampenexperts en zes Seahawk helicopters naar Thailand gestuurd. De Amerikaanse ambassadeur begroette het team zaterdag op Don Mueang. Het team had ook 18.000 zandzakken bij zich. De helicopters kunnen zware ladingen hulpgoederen, betonnen platen en containers vervoeren. Ze zijn uitgerust met infrarood apparatuur waarmee gestrande slachtoffers kunnen worden opgespoord. Als de overstromingen aanhouden, sturen de VS nog eens 20 helikopters.
 • Bewoners van tambon Sala Daeng in de provincie Ang Thong hebben een deel van de dijk die de Ang Thong-Pho Phraya weg beschermde, vernield om water uit hun dorp af te voeren. Gouverneur Visava Sasismit onderhandelde met hen en heeft beloofd wat water te lozen.
.
.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website