Weer naschokken in Chiang Rai

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
7 mei 2014

De aardbeving van maandagavond is nog niet uitgeraasd. Ook gisteravond werd de noordelijke provincie Chiang Rai getroffen door naschokken. Het Seismological Bureau heeft er inmiddels in totaal 274 geteld.

De zwaarste had een kracht van 4,8 op de schaal van Richter. De overige schokken varieerden in kracht van minder dan 3 tot 5,2. De aardbeving zelf had een kracht van 6,3 en was daarmee de tweede zwaarste van Thailand en de zwaarste in het Noorden.

Het ministerie van Financiën heeft een bedrag van 500 miljoen baht gereserveerd voor hulp aan de slachtoffers en herstel van openbare voorzieningen. Er is een commissie gevormd die toezicht moet houden op de hulpverlening en het herstel.

Zeven districten van Chiang Rai zijn uitgeroepen tot rampgebied. Die status garandeert een snelle hulpverlening. Het gaat om de districten Phan, Mae Lao, Mae Suai, Wiang Chai, Muang Chiang Rai, Pa Daet en Phaya Mengrai. In dit gebied zijn 3.500 huizen, 10 tempels, 3 scholen, een hotel en een weg beschadigd. Op twee plaatsen is snelweg 118 (Chiang Mai-Chiang Rai) verzakt.

Het Fine Arts Department meldt schade aan 11 relieken en 24 tempels in Chiang Rai, Chiang Mai, Lamphun, Nan en Phayao.

Honderden gezinnen in Mae Lao en Mae Suai hebben het zekere voor het onzekere genomen; zij zijn verhuisd naar tenten in het open veld uit angst dat hun woning onveilig is.

Het Department of Mineral Resources houdt de vijf breuklijnen in het Noorden scherp in de gaten. De dienst acht de kans groot dat de volgende beving langs een van deze actieve breuklijnen plaatsvindt.

Het epicentrum van de beving van maandag lag 7 kilometer onder de grond in het district Phan in het noordelijk deel van de 70 kilometer lange Phayao breuklijn. De beving was de tweede langs de Phayao breuklijn in twintig jaar.

(Bron: Website Bangkok Post, 7 mei 2014)


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Weer naschokken in Chiang Rai”

 1. Foodlover zegt op

  Toch weer verschrikkelijk voor de getroffenen, het is te hopen dat de regering ze steun geeft, in het noorden hebben de mensen toch al niet veel te makken en dan ook nog deze strop.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Sjaak zegt op

  Hallo, Ik kan erover mee praten en kan me levendig indenken hoe erg dit is en hoelang het kan duren voordat alles weer tot rust komt, Ik ben 6 jaar geleden van Thailand met mijn vrouw naar New Zeeland gegaan omdat ik daar voor ik naar Thaialand ging woonded, wij besloten naar Christchurch te gaan omdat daar de best baan was niet wetended wat ons te wachten stons 2010 werden wij getroffen door een 7.2 kracht aardbeving en het jaar daarop juni 2011 twee de eerste 6.3 en 5.9 in een tijdbestek van een paar usre, totaal 125 mensen everleden als gevolg van dit dramatische moment.
  Na 3 jaar en zo’, 10000 naschokken ziijn we nog lichtjaren verwijdert van een herstel en het ziet ernaar uit dat dit nog heel lang gaat duren.
  Als gevolg van deze aardbevingen zijn delen van Christchurch 30 centimeter lager tyerecht gekomen met als gevolg dat in de laatste 2 maanden grote delen van Christchurch onder water zijn komen te staan, zoveel ellende en kan allen maar hopen dat iedereen in Tahailand de steun krijgt dioe ze nodig hebben maar het zal best wel heel lang duren voordat het heden in een herinnering verandert.
  Met m’n diepste sympathie en steun voor al die door deze ramp =getroffen worden, wij weten er alles van. Sjaak

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. LOUISE zegt op

  Morgen Dick,

  De zwaarste was 4.8?
  De rest van 3 tot 5.2????
  Misschien een paar cijfertjes omdraaien?

  groetjes en fijne dag.

  LOUISE

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website