De politie heeft weer 64 buitenlanders aangehouden op verschillende locaties die een ED-visum bezaten, het betreft hier voornamelijk Afrikanen. Een aantal van heb waren illegaal het land binnen gekomen en verbleven in Thailand op een studentenvisum.

De politie gaat volgende week ook enkele internationale en taalscholen aanklagen die visumdocumenten vervalsen. Ze verstrekken certificaten waaruit blijkt dat de buitenlanders aan de taalschool studeren, terwijl dat niet het geval is. Daardoor kunnen de fraudeurs langer legaal in het land blijven dan op een toeristenvisum. Een grote groep van deze illegalen g=houden zich bezig met criminaliteit zoals drugshandel, oplichting en prostitutie. Tussenpersonen en corrupte agenten van Immigration faciliteiten deze illegale route.

Eerder al hield de politie zogeheten dating-scammers aan, ook dat zijn voornamelijk Afrikanen die alleenstaande Thaise vrouwen online geld afhandig maken door net te doen of ze verliefd zijn en met het slachtoffer willen trouwen. Ook zij waren in het bezit van een studentenvisum.

De operatie X-Ray Outlaw Foreigners is inmiddels een jaar aan de gang. Tot nu toe zijn 1.088 verdachten aangehouden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website