Israëlische experts hebben de Thaise regering advies gegeven over oplossingen voor watertekorten en waterbesparing.

Danny Lacker, hoofd Israel’s Water Security and Emergency Division, zegt dat het begint met onderwijs en voorlichting over waterbesparing. Nadat ze drie maanden campagne hadden gevoerd in eigen land, was de waterconsumptie met 30 procent afgenomen.

De ambassadeur van Israël zegt dat haar land veel kennis heeft over waterschaarste, waardoor het verschillende technologieën heeft ontwikkeld, zoals druppelirrigatie, waterontzilting en recycling. In Israël is er geen waterprobleem meer omdat ze het probleem deskundig en effectief hebben aangepakt.

De ambassadeur zegt dat Israël van 18-21 november, tijdens een evenement, een voorbeeld van water-gerelateerde technologie zal tonen. Zoals de Watergen, een generator die lucht absorbeert en omzet in water. Deze generator is al in 45 landen in gebruik.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Waterexperts uit Israel geven Thailand advies over watertekorten”

 1. ruud zegt op

  Lucht omzetten in water lijkt me niet zo simpel, je kunt wel het water uit de lucht laten condenseren.
  Dat lijken me echter meer oplossingen voor een woestijn, bovendien kost dat energie en produceert warmte.
  Fatsoenlijk waterbeheer, met voldoende opslag van water lijkt me een zinniger oplossing.
  Daar hebben dieren in de natuur ook wat aan.

  Ondanks het aanstaande tekort aan water in het dorp staat iedereen enthousist zijn auto te wassen en de straat te sproeien en over een paar weken is er geen water meer tot ergens mei, of juni.

  Overigens valt de waterverspilling door dat auto wassen nog wel mee, omdat veel water weer in de grond terecht komt.
  Het meeste water verdwijnt door verdamping uit het reservoir, de rijstvelden en de vegetatie.

 2. Jasper zegt op

  Ik heb er een hard hoofd in. Israel is een modern, demokratisch, ontwikkeld land met een geletterde bevolking. Niet te vergelijken met de Thaise situatie. De moderne oplossingen die ze aandragen hebben grotendeels een initiele investering nodig, en technisch onderhoud. Verkoop dat maar eens aan een Isaanse boer die na het planten in zijn hut gaat ziten wachten tot de regens komen.

  Mijn prognose: Net als de Nederlandse ingenieurs in 2014, die na grote overstromingen met fundamentele oplossingen aankwamen, worden zij uiteindelijk gewoon genegeerd “because they do not understand the Thai way”.

 3. Rob zegt op

  Bij mijn weten heeft onze koning jaren geleden hij was toen volgens mij nog prins, ook hulp aangeboden, maar daar is toen naar ik meen vriendelijk voor bedankt, want dat konden ze zelf wel oplossen.

 4. Kees janssen zegt op

  Nederland heeft in het verleden ook experts gestuurd om het overlast in kaart te brengen en oplossingen aangedragen.
  Er iets volgens mij niets mee gedaan.
  Zandzakken voor de deuren neerleggen is een Thaise oplossing.
  Structureel veranderingen aanbrengen is een ander verhaal.

 5. jan zegt op

  Deltaris met mondiale ervaring deed jaren geleden na de wateroverlast un Bangkok voorstellen voor expertisehulp op nationale schaal. Te duur…..?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website