Het gemeentelijk waterbedrijf van Bangkok (MWA) stelt een prijs in het vooruitzicht uit voor huishoudens en bedrijven die water besparen.

Degene die in staat zijn om minstens 10 procent of meer dan 5 kubieke meter water te besparen, makt kans op een prijs. Vijf huishoudens en vijf bedrijven die het meest besparen, krijgen een bonus. Helaas vermeld het bericht niet wat de prijs is.

Het gemiddelde waterverbruik in Bangkok bedraagt 200 liter water per persoon per dag (inclusief industrie en bedrijven). Vorig jaar leverde het waterbedrijf 1.377 miljoen kubieke meter water aan 2,17 miljoen gebruikers in Bangkok, Nonthaburi en Samut Prakan.

Ondertussen maakt de regering plannen op het gebied van waterbeheer. Er is 30 miljard baht uitgetrokken waarvan 10 miljoen baht per provincie beschikbaar is voor boeren die failliet dreigen te gaan door de droogte. Ook worden er nieuwe kanalen gegraven, komen er meer waterreservoirs en worden bestaande reservoirs vergroot. Volgens de regering worden er al 6.000 reservoirs aangelegd.

De minister van Landbouw laat weten dat veel boeren luisteren naar de regering en stoppen met het pompen van water uit kanalen en rivieren om de akkers te besproeien. Hierdoor zou het waterniveau in enkele stuwmeren al zijn gestegen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/vVlhhf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Waterbedrijf Bangkok geeft bonus bij waterbesparing”

  1. David H. zegt op

    Als men nu eens de overdreven Songkran gekte met enkele dagen zou inperken , dan denk ik dat dat al een zeer grote waterbesparing zou zijn .Vooral in Pattaya loopt het letterlijk de spuigaten uit in die periode .

  2. ruud zegt op

    10 miljoen baht per provincie, om boeren van een faillisement te redden.
    Daar gaan niet veel boeren mee gered worden vrees ik.
    Zelfs als ze per persoon maar 1.000 baht krijgen kom je niet verder dan 10.000 personen per provincie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website