Ook gisteren bleef het water stijgen in Nakhon Sawan, de provincie die maandag na een dijkdoorbraak overstroomde.

De stroomsnelheid van de Chao Praya, waar vijf noordelijke rivieren op uitkomen, bedroeg donderdag 4.686 kubieke meter per seconde, 8 kubieke meter meer dan op woensdag. Het water staat 67 centimeter boven de rivieroever en op sommige plaatsen in de hoofdstad drie meter. De elektriciteit is afgesneden; een aantal mensen heeft een veilig heenkomen gezocht in een van de elf evacuatiecentra. [Nogal vaag: een aantal.]

Het Provinciehuis is ontruimd; de ambtenaren hebben tijdelijk onderdak gekregen bij het Labour Skills Development Institute aan de voet van de Khiao berg.

Geklaagd wordt over woekerpijzen voor vervoer per boot. Sommige bewoners moesten 300 baht betalen voor een tochtje naar de binnenstad.

Het Sawan Pracharak ziekenhuis en vijf particuliere klinieken in het district Muang zijn gesloten. De ziekenhuizen waar de patiënten zijn ondergebracht, komen bedden tekort. In het Fort Chirapawat ziekenhuis is de situatie kritiek. ‘Het ziekenhuis moet een tijdelijke eerstehulppost opzetten op de Phahon Yothin intersection’, zegt Buaret Siprathak, arts bij de dienst Volksgezondheid. Artsen uit Phayao, Chiang Rai en Nan zijn gekomen om te assisteren.

Bedrijven die drinkwater produceren, hebben hun productie moeten staken. Dat geldt ook voor dito bedrijven in Ayutthaya en Pathum Thani. Mogelijk ontstaat in Bangkok een tekort aan gebotteld drinkwater. Sommige kruideniersketens stellen een maximum aan het aantal flessen per klant om hamsteren te voorkomen.

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website