Wanhopige vrouw steekt zichzelf in brand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags:
16 oktober 2014

Een wanhopige vrouw uit Lop Buri heeft zichzelf gisteren in het regeringsklachtencentrum in brand gestoken. Ze was naar het centrum gekomen om te klagen over een schuld. Premier Prayut heeft de autoriteiten de opdracht gegeven de vrouw hulp te verlenen.

In het klachtencentrum vertelde Sangvean Raksaphet (52) dat ze bij een lokale crediteur een schuld had met als onderpand grondaktes. Nadat ze enkele aflossingen had gemist, eiste de crediteur 1,5 miljoen baht, hetgeen de vrouw als oplichting beschouwt. Terwijl ze haar relaas deed, haalde ze een flesje met brandstof tevoorschijn, goot die over haar heen en stak haarzelf in brand.

Agenten doofden het vuur, waarna de vrouw naar het Vijira ziekenhuis werd gebracht. Artsen stelden er vast dat ze voor 50 procent brandwonden had, voornamelijk op het hoofd, gezicht en bovenlichaam. De vrouw ligt op de IC.

Premier Prayut heeft de autoriteiten de opdracht gegeven de vrouw hulp te verlenen. Minister Panadda Diskul (PM’s Office) bracht de vrouw ’s middags een bezoek en beloofde met overheidsdiensten over de medische kosten te overleggen. Ambtenaren in Lop Buri hebben verklaard dat de vrouw er meermalen om hulp had gevraagd. Panadda: ‘Misschien was ze niet tevreden met hun inzet.’

(Bron: Bangkok Post, 16 oktober 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website