Hoewel de toeristische gebieden in het zuiden tot nu toe buiten schot bleven, is er vandaag een waarschuwing uitgegaan voor het zuiden van Thailand waaronder Phuket en Krabi.

In ‘Bangkok Post’ valt te lezen dat de Thaise ‘Interior Ministry’s Disaster Prevention and Mitigation Department’ een waarschuwing heeft afgegeven voor 15 zuidelijke provincies.

Hevige regen en mogelijke overstromingen

Het Ministerie komt met het bericht dat vanaf vandaag 27 oktober tot 31 oktober er sprake kan zijn van heftige regens en mogelijke overstromingen in de volgende provincies:

Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang, Satun, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat.

De waarschuwing is gebaseerd op een rapport van de meteorologische dienst dat de noordoostelijke moesson de Golf van Thailand en het Zuiden zal bereiken. De komende dagen, tot en met 31 oktober worden er zware regenbuien verwacht. Hierdoor ontstaat het gevaar van overstromingen en modderstromen.

Wiboon Sanguanpong, directeur-generaal van het Department, adviseert iedereen in het gebied, en speciaal de bewoners aan de oevers van de rivieren, om het weerbericht nauwlettend in de gaten te houden. Weersvoorspellingen en waarschuwingen vindt je op de website van het Thaise KNMI

Bron: Bangkok Post -15 provinces warned of flash floods

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Waarschuwing voor hevige regen in zuidelijke provincies van Thailand”

 1. R Korsbø- zegt op

  Ben erg benieuwd hoe het in Cha-am is momenteel.
  Is daar ook wateroverlast?
  Kunt u me daar over informeren?

  • Hans Bos zegt op

   In Cha am is alleen water in de zee te vinden. Van wateroverlast is geen sprake. Maar wat niet is, kan in Thailand nog komen…

  • Tot gisteren was er niets aan de hand. Chaam en Hua Hin liggen ver buiten de getroffen gebieden. De weerswaarschuwing heeft geen betrekking op dat gebied.

 2. henk zegt op

  mijn vrouw zit al weken vast in een dorp gemeente phimai. Ze zegt.je bent een ouwe zeeman.kom me maar halen.

  • Haha, met een opblaasboot? Maar goed toch weer een hoop toestanden. Het is te hopen dat ze daar snel weer weg kan komen.

 3. Gert zegt op

  Hoe is het weer in pattaya en omgeving?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website