Het Anti-Money Laundering Office (AMLO) waarschuwt de bevolking tegen het zogenaamd ‘uitlenen’ van de eigen bankrekeningen en bankpassen aan personen met wie ze via advertenties op Facebook in contact zijn gekomen. Deze fraudeurs beloven daarvoor een vergoeding of hoge rente. In werkelijkheid gaat het meestal om het witwassen van geld.

 
Doe je het toch dan loopt je het risico vervolgd te worden voor het witwassen. De Bank of Thailand (BoT) waarschuwde eerder voor deze praktijk.

Het AMLO  zegt dat men vooral voorzichtig moeten zijn bij het overschrijven van geld of bij het openen van een bankrekening voor de fraudeurs. Op het witwassen van geld staat een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en/of een boete van 2.000 tot 200.000 baht.

BoT-gouverneur Veerathai maakt zich zorgen over de vele slachtoffers van zwendel, die recent bekend zijn geworden. Hij zegt dat de mensen bij de BoT kunnen controleren of transacties legitiem zijn. De BoT heeft financiële instituten gevraagd de identiteit van hun klanten goed te controleren om zo misbruik te signaleren.

Een aantal Thai zijn recentelijk opgelicht door Supannika Norasri. De vrouw heeft een Facebook-pagina waarop ze mensen een rente van 50 procent belooft wanneer ze bij haar geld storten. Ze zouden de rente elke tien dagen ontvangen. Twintig personen hebben aangifte gedaan. Ze hebben naar schatting een schade opgelopen van 20 miljoen baht.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Waarschuwing Thai: Pas op voor misbruik van je bankrekening!”

 1. Corretje zegt op

  Aan de lopende band worden Thaise vrouwen benaderd in Pattaya enz. volgens het nieuws van gister. De buitenlandse maffia verzoekt ze op hun naam een bankrekening te openen(naam van de vrouw dus). Een vette beloning wodt in het vooruitzicxt gesteld. De maffioso pikt de bankpas in. En alleen hij weet de pincode.
  Ook deze vrouwen kunnen nu 10 jaar krijgen.
  Bron TNN nieuws 15uur

 2. Jacques zegt op

  Als het te mooi is om waar te zijn, (50% rente) dan weet je wel dat het niet klopt. Er zijn natuurlijk erg domme en naive mensen op de wereld die hier in trappen. Een les in het leven voor een ieder die hier op ingaat. Maar wel een met grote consequenties.

  • Sjaak S zegt op

   Dit lijkt een beetje op het verhaal van de gestorven rijke grootvader in Nigeria of een ander Afrikaans land.
   Als je dan met je rekening zou helpen, kon je veel geld verdienen. Dat dacht je dan. Maar achteraf bleek dat ze dan veel geld verloren hadden.

   Natuurlijk is het wel mogelijk veel geld met hoge rentes te verdienen. Alleen moet je je ogen en oren open houden en je echt, zoals met alles, erin verdiepen en leren. Als je denkt dat je met een keer een investering klaar kunt zijn en dan maar op je winst hoeft te wachten, heb je het mis. Je rolt er in, het kost uren tijd, iedere dag, maar voor degene die het kan doen, loont het zich.

   Ik ben al sinds november 2016 met succes bezig online winst te maken. Ik mag het niet hardop zeggen, want dan wil mijn ex misschien nóg meer alimentatie hebben, maar als je weet waar je aan begint, kun je wel door kleine investeringen tussen de 10 en 180% per maand winst boeken.
   De handel in valuta kan enorme winst opbrengen, handel in krypto valuta (niet alleen de Bitcoin, maar juist in de zich veel bewegende markt van altcoins) nog meer.

   Maar je moet ervan uitgaan dat 95% van deze bedrijven je om je geld bedriegen. Het vergt uren studeren en zoeken per dag om de juiste mensen te vinden.
   Kijk je eens op Facebook naar groepen die zichzelf “online geld verdienen” noemen en je ziet wat dáár wordt aangeboden….. griezelig. Naïevelingen die er voor het eerst rondneuzen schrijven zich in bij programma’s die bergen beloven, maar waarvan de meeste insiders al weten dat deze al lang niet meer uitbetalen of dat het een aflopende zaak is.

   Uiteindelijk is de menselijke gier de val van de meesten. Iedereen is altijd op zoek om zo snel mogelijk rijk te worden en dan is de wens de vader van de gedachte. De vooruitzichten vertroebelen de geest. Ze worden benaderd door sympathieke figuren die bergen goud beloven, maar dan een paar dagen later spoorloos verdwenen zijn met je spaarcenten.

   De waarschuwing is terecht, maar niet typisch Thai’s. Ik denk dat dit over de hele wereld geldt.

   • Fransamsterdam zegt op

    Waarom is die 10 tot 180% winst per maand alleen met kleine investeringen te realiseren en niet met grote?
    Grote stappen, snel thuis toch?

    • Sjaak S zegt op

     Natuurlijk…alleen moet ik het met kleine stappen doen… maar was het niet Confusius die zei dat iedere lange reis met een kleine stap begint?

   • Nickos zegt op

    Interessant. Ik zou graag meer willen weten hierover.
    Hoe dien ik op dezelfde manier te handelen in valuta en altcoins?
    Groeten uit bangkok
    Nickos

    • Sjaak S zegt op

     Beste Nickos,

     stuur een mail naar sjaaks ad hot mail…

     groeten,

     Sjaak

 3. john zegt op

  je bent toch wel erg onnozel als je je bankrekening of bankpasje uitleent. Ik denk dat in Nederland daar niemand in zou trappen. Blijkt weer uit dat ( een deel van ?) de bevolking in Thailand nog wat achter loopt.
  De ontwikkelingen in Thailand verlopen snel, dat kan de gewone thai niet bijbenen!

 4. Robert Demandt zegt op

  sjaak kun je me hier informatie over sturen naar [email protected]

 5. Herman zegt op

  Hoe naïef kun je zijn?!
  Heel simpel: “Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook zo!”

  • Sjaak S zegt op

   Ik ben het intussen niet meer met deze stelling eens…het is een erg subjectieve benadering. Iemand die zijn leven lang zichzelf als klein mannetje aanziet en zich niet kan voorstellen dat hij ooit tot rijkdom zal komen, zal dat ook altijd blijven en kan dit goed toepassen…
   Maar als je je grenzen verlegt, niet een beetje, maar flink naar boven en met de juiste innerlijke passie, is dat te mooi om waar te zijn plotseling veranderd in een “het is zo mooi, dat moet waar zijn”.
   Dat zinnetje is precies hetzelfde soort als: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Houd je gedeisd. In Japan hebben ze ook zoiets: De nagel die uitsteekt moet teruggeslagen worden.
   1% van mensheid heeft intussen circa 80% van de rijkdom in handen.
   Ken je de 80-20 regel? Die is op van alles toe te passen. 80% van de mensen werken om geld te verdienen en verdienen in totaal 20% van het inkomen. 20% van de mensen verdienen 80% van het beschikbare inkomen.
   In Nederland heeft 80% van de beroepsbevolking werk, 20% is werkloos (http://www.werkloosheidsmeter.nl/) en ik kan echt uren zo doorgaan…lees maar eens van Richard Koch het 80-20 principe (Richard Koch – The 80-20 Principle)…https://www.bol.com/nl/p/het-80-20-principe/666837099/

   Maar misschien ben je helemaal niet zover ernaast met je stelling, want waarschijnlijk kun je hier ook de 80-20 regel toepassen: in 80% van de gevallen is het echt te mooi om waar te zijn, maar in 20% van de gevallen is het niet te mooi, maar gewoon een feit.

   Die mensen waren dom en näief. Zij behoren waarschijnlijk weer tot de 20% die het werkelijk niet beseffen… 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website