De Thaise overheid en Richard Barrow waarschuwen voor valse e-mails die suggereren dat ze met de Thailand Pass te maken hebben. In de e-mail staat dat er een probleem is met de toepassing van de ontvanger en dat ze een document moeten downloaden.

Je moet de QR-code in de bewuste e-mail niet scannen en ook niet op een link klikken, gewoon het e-mailtje verwijderen.

Er zijn inmiddels een aantal websites op de Thailand Pass ingesprongen die geld aan je proberen te verdienen. Ze vragen geld voor een Thailand Pass. Als je de Pass op de officiële website aanvraagt, zijn er geen kosten aan verbonden. De Thailand Pass is 100% gratis! Natuurlijk kan je een visumbureau inschakelen als je zelf digibeet bent en daarvoor betalen, maar dat is wat anders.

De officiële site van de Thaise overheid: https://tp.consular.go.th
Voorbeeld van een nepsite: https://thailandpass.com (kijken kan, maar niet gebruiken).

Ook de website www.thaiembassy.com niet de officiële website van de consulaire afdeling. Net als het vorige voorbeeld proberen ze gewoon geld aan je te verdienen. Hetzelfde geldt voor veel SHA+ hotelsites. Dit is de officiële: https://web.thailandsha.com/shaextraplus

1 reactie op “Waarschuwing: Pas op met valse e-mails over de Thailand Pass!”

  1. Lung addie zegt op

    In dit geval moet de database van de Thailand Pass ook gelekt of gehacked zijn. Is niet de eerste database welke zo lek is als een zeef. Hoe komen die anders aan die email adressen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website