Ook in Chiang Mai gingen studenten de straat op om te protesteren (1024 Oliver Loesser / Shutterstock.com)

Gisteren was er wederom een massaprotest in Bangkok tegen de regering van premier Prayut. Ditmaal hadden de organisatoren de locatie geheim gehouden. Later bleek het te gaan om het Victory Monument en het kruispunt Asok in Bangkok.

Op 18 andere locaties in het land kwamen ook demonstranten samen. De bijeenkomsten bij Victory Monument en de Asok-kruising trokken duizenden vreedzame demonstranten. De organisatoren stopte het protest bij Asok om 19.40 uur en het protest bij het Democratie monument eindigde 30 minuten later.

De protestlocaties werden zondagmiddag op Facebook bekendgemaakt door het United Front for Thammasat and Demonstration. Eerder plaatste de Free Youth-beweging een Facebook-bericht waarin demonstranten werden opgeroepen om om 15.00 uur bij alle BTS- en MRT-stations in Bangkok te komen om de autoriteiten zo op een dwaalspoor te zetten.

Dezelfde tactiek werd zaterdag vóór de bijeenkomsten op drie locaties gebruikt: het kruispunt Lat Phrao, het kruispunt Tak Sin nabij het BTS-station Wongwian Yai en het gebied Udomsuk-Bang Na. Kleinere bijeenkomsten werden zaterdag gehouden op andere locaties in Bangkok en in meerdere provincies.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website